Mor un comandant de l'Exèrcit Espanyol en estavellar-se amb l'avió a Múrcia

Es tracta d'un comandant de la Patrulla Àliga de 38 anys

Avió de la Patrulla Águila
L'avió estrellat pertany a la Patrulla Águila | Patrulla Águila

ACTUALITZACIÓ 27/02/2020 18:18 HORES

Finalment, segons han confirmat fonts del Ministeri de Defensa a RTVE, el pilot de l'avió estavellat aquest dijous a Múrcia ha perdut la vida. Es tracta d'Eduardo Fermín Garvalena, comandant de la Patrulla Àliga de 38 anys. El pilot comptava amb una experiència de més de 2.000 hores de vol. 

L'incident ha tingut lloc davant de les costes murcianes

Un avió de l'Acadèmia General de l'Aire de l'Exèrcit Espanyol s'ha estavellat aquest dijous al mar a Múrcia. Segons les primeres informacions, avançades per 'El Periódico', es tracta d'una aeronau de la Patrulla Àliga. Es tracta del tercer incident aeri que té lloc a les costes de la Regió de Múrcia en els darrers set mesos.

L'avió accidentat és un C-101, una aeronau lleugera d'entrenament avançat fabricat a Espanya. Se'l coneix popularment com a 'mirlo' i és un dels avions més utilitzats a l'Exèrcit de l'Aire d'Espanya. La Patrulla Àliga l'empra en les seves exhibicions d'acrobàcia aèria. Enguany, tal com va apuntar el ministeri de Defensa, s'espera que se substitueixin pels suïssos Pilatus PC-21, diferenciables per funcionar amb turbohèlix i una 'aviònica' —l'electrònica de l'aviació— similar a la cinquena generació dels avions de combat.

Tres accidents en set mesos

El passat 26 d'agost del 2019, un avió del mateix model, el C-101, va estavellar-se a La Manga, el mateix indret. A conseqüència de l'accident, el pilot i únic tripulant de la nau, el comandant Francisco Marín, va morir. Un mes després, el comandant Daniel Melero i l'alferes Rosa María Almirón van patir un accident mortal en ple vol d'instrucció després d'enlairar des de l'Acadèmia General de l'Aire de San Javier, a Múrcia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari