Daniel i Rosa, el pilot instructor i l'alumna morts en l'accident d'avioneta a Múrcia

El pilot i l'alumna estaven realitzant un vol d'instrucció quan van patir l'accident

daniel rosa fallecidos
El comandant Daniel Melero i l'alferes Rosa María Almirón estaven realitzant un vol d'instrucció en el moment de l'accident | Exèrcit de l'Aire

Ahir l'Exèrcit de l'Aire patia una nova pèrdua després de l'accident mortal que van patir el comandant Daniel Melero i l'alferes Rosa María Almirón en ple vol d'instrucció després d'haver-se enlairat des de l'Acadèmia General de l'Aire de San Javier, a Múrcia.

Rosa María Almirón, natural de Lucena, Còrdoba, tenia 20 anys i estava cursant el seu tercer any de formació per convertir-se en una pilot més i anava acompanyada del seu instructor habitual de 50 anys i procedent de Cadis. Tots dos volaven en un Pollón o Tamiz utilitzat pels alumnes de tercer any que s'utilitzava des del 1987 i no estava previst que fos substituït fins al 2030.

Un possible mal funcionament del motor

La ministra de defensa, Margarita Robles, ha explicat que instants abans que es produís l'accident, un dels dos militars, no se sap quin, va avisar que hi havia un possible mal funcionament del motor. Aquesta versió confirmaria les paraules dels testimonis de l'accident que asseguren que van escoltar «una explosió» abans que l'avioneta caigués al mar.

La cambrera d'una terrassa propera a la costa on s'ha produït l'accident, Carmen Sánchez, ha declarat a 'El Español', que «hem escoltat un cop i en guaitar a la platja he vist una hèlix que sobresortia de l'aigua i que estava donant voltes entre dos vaixells». Des de la platja de Barnuevo, a 200 metres, s'ha pogut veure com «l'avió planejava sobre l'aigua i queia a dins».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari