Imatge de Tomás Gimeno, pare d'Anna i Olivia

«Hem rebut avisos de persones que afirmen haver vist Tomás Gimeno»

La teoria de la Guàrdia Civil continua insistint que l'home es va suïcidar llastrant-se a la mar

La recerca de Tomás Gimeno al fons de la mar ha arribat a la seva fi. El vaixell oceanogràfic 'Ángeles Alvariño' ha posat rumb cap a Cadis després que la jutgessa del cas suspengués definitivament una tasca que considera «completament inabordable».

El passat 24 de juny van trobar dues ampolles d'oxigen en una zona més allunyada. Un fet que va ser determinant per fer aquest pas en la investigació. I és que consideren que el presumpte assassí i pare d'Anna i Olivia es va llançar al mar en aquesta zona per suïcidar-se.

Tanmateix, ha sigut difícil concretar una àrea de recerca perquè l'embarcació on viatjava Tomás Gimeno va estar un temps a la deriva. A més, la Guàrdia Civil és conscient que els forts corrents marins podrien haver desplaçat el cos llastrat de l'exmarit de Beatriz Zimmerman.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«No es pot assegurar que un cos llastrat amb un cinturó de busseig no es desplaçaria rodant. Podria arribar a un lloc no determinat i, per tant, fora de la capacitat de recerca de què disposem», assegura l'informe de la investigació.

Les tasques de recerca finalitzen sense trobar-se el cadàver de Tomás Gimeno

Davant d'aquesta situació, la mare de les petites no ha tingut més remei que acceptar el trist desenllaç de la recerca de les seves filles. El seu principal desig era poder enterrar les restes mortals de la seva petita Anna. Però, des d'un principi, sabia que aquesta localització semblava gairebé impossible.

El més probable és que el cos de la seva petita estigués en la borsa esquinçada juntament amb el cadàver d'Olivia, i s'hagués desplaçat pel mar. De fet, la troballa d'Olivia ja va ser titllat per alguns investigadors de «cop de sort». Així, les tasques ja s'havien centrat principalment a trobar a Tomás Gimeno per tancar definitivament el cas.

Podria Tomás Gimeno seguir amb vida?

Sense l'aparició del cadàver, la jutge dona per vàlida la teoria de l'assassinat i posterior suïcidi, però hauran de passar 20 anys fins que la justícia pugui tancar el cas.

«El cas quedarà obert amb la confiança, que no la veritat. I és que aquest subjecte va posar fi a la seva vida i la de les seves mateixes filles», assegurava el portaveu de la família, Joaquín Amills.

En aquest sentit, el també portaveu de la plataforma 'Sos Desapareguts' ha posat èmfasi que les investigacions apunten aquesta hipòtesi amb convenciment. Però sense la certesa que aporten les proves físiques.

Encara que és la teoria que els investigadors han assenyalat pràcticament des de l'inici de la investigació, l'absència del cadàver deixa oberta una petita finestra.

La Guàrdia Civil rep avisos de persones que afirmen haver vist a Tomás Gimeno

La terrorífica possibilitat que s'hagi fugat i segueixi viu és realment remota. De fet, pràcticament impossible, però la idea segueix rondant el cap de molts.

Així mateix, tal com ha confirmat Joaquín Amills, la Guàrdia Civil rep diàriament avisos de persones que creuen haver vist a l'empresari. Una idea que, però, ja no turmenta Beatriz.

«Rebem avisos de persones que afirmen haver vist a Tomás Gimeno. Però, Beatriz creu fermament que es va suïcidar», assenyalava el portaveu en una intervenció a 'El Programa de Ana Rosa'.

Per aquesta raó, la mare de l'Anna i Olivia ha volgut agrair la immensa tasca feta pels agents de la Guàrdia Civil i la tripulació del vaixell oceanogràfic.

Tots han donat el millor de si per aconseguir un miracle que, finalment, no ha estat possible. Una cosa que, però, no farà que Beatriz perdi la pau que ha transmès des de la desaparició de les seves filles.

«Per a mi, el més important és la pau que sent Beatriz; ens ha donat a tots una lliçó de vida. Durant els 11 anys que he estat a 'SOS Desapareguts', sabent el que és una desaparició, fins i tot en les meves mateixes carns. Mai m'he trobat amb una persona amb tanta fe, afecte i sense res d'odi», apuntava el portaveu a Telecinco.