Avorten la celebració d'una multitudinària festa de vaixells a Palafrugell

La Policia Municipal va identificar la crida a les xarxes socials i la Guàrdia Civil va dissuadir els participants

Imatge d'una patrullera del servei marítim de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va col·laborar amb la Policia Municipal de Palafrugell per evitar la festa de vaixells. | Europa Press

La Policia Municipal de Palafrugell (Baix Empordà), la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra van aturar la convocatòria d'una festa de vaixells el cap de setmana passat a les àrees de Cala Massoni la Banyera de la Russa, al municipi de Palafrugell. Segons han explicat fonts municipals, la Policia Municipal va poder identificar les convocatòries i les persones responsables de la crida d'una concentració d'embarcacions en espais protegits.

En aquest sentit, des del consistori s'ha recordat que altres anys s'havien produït festes similars, on diverses persones publicaven convocatòries a les xarxes socials per demanar a la gent que es congregués en un punt concret amb el vaixell. Una vegada allà, s'ajuntaven les embarcacions i consumien alcohol i posaven música forta.

La Guàrdia Civil fa acte de presència als espais on s'havia convocat la festa

Per evitar que això passés enguany, la Guàrdia Civil va aparèixer a les zones de la convocatòria amb l'objectiu de dissuadir qualsevol embarcació que es volgués apuntar a la festa. Amb això es va garantir la seguretat sanitària, evitant així les aglomeracions i l'incompliment les normatives sanitàries vigents.

A més de les actuacions d’aquest cap de setmana a causa de la possible convocatòria d’aquestes concentracions, durant els mesos d’estiu la Guàrdia Civil de la Comandància de Girona ha efectuat 203 intervencions en matèria mercant a la costa gironina; 96 relacionades amb la legislació mediambiental; alhora que també ha participat en 54 actuacions d’auxili i en dos operatius especials d’incendi a Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

Acaben les obres de consolidació del talús de la platja del Golfet

D'altra banda, l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha finalitzat les obres de consolidació del talús que hi ha a la platja del Golfet, malmès pel temporal Gloria. El seu mal estat podia provocar despreniments de pedres a la platja i per això n’havien tancat els accessos al públic. Ara, els banyistes ja hi podran tornar a accedir malgrat que el consistori encara no hagi fet les obres d’arranjament de l’accés.

Segons va informar el consistori en un comunicat, les actuacions es faran a partir del setembre, ja que actualment el camí es pot seguir sense complicacions. Ara, el consistori ja està treballant per incloure les xifres d’aforament màxim permès a l’aplicació de mòbil, que ja controla la resta de platges i cales del municipi.


Comentaris

envia el comentari