Agents dels Mossos d'Esquadra amb el cotxe

L'amo d'un bar de Terrassa es nega a complir les restriccions i agredeix dos policies

L'havien denunciat per tenir obert el local a dos quarts de cinc de la matinada

El propietari d'un bar musical de Terrassa ha estat detingut aquesta passada matinada per agredir dos agents de la Policia Municipal que l'havien denunciat per tenir el local obert ben entrada la matinada, quan, segons les noves restriccions del Govern per frenar la propagació de la Covid-19, l'hora de tancament és abans de la una. 

Els fets van tenir lloc quan una patrulla va observar que el bar, situat a l'avinguda Jaume I, es trobava en plena activitat a dos quarts de cinc de la matinada. Quan els agents van demanar al propietari que tanqués el local, aquest, entre insults i amenaces, s'hi va negar reiteradament fins al punt d'agredir a dos dels policies.

Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer quan no hi hagi distància

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Les mesures, signades per la consellera de Salut, Alba Vergés, inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres, que també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

També estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit.

Hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les 10 persones. De fet, el document inclou a més la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

Denuncien i demanen la suspensió de la limitació d'horaris i de fumar a les terrasses

La Federació Catalana d'Associacions i d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat aquest dimecres un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució publicada dimarts que obliga a tancar els establiments a la una de la matinada i que prohibeix fumar al carrer a menys de dos metres de distància. 

L'entitat argumenta que hi ha una interlocutòria que impedeix limitar els horaris en 63 localitats, entre elles Barcelona, i que la Generalitat «ha desobeït». Afegeixen que l'horari no influeix en la transmissió del virus i que la prohibició de fumar «no té cap aval científic». La federació també ha demanat el testimoni de particulars mentre estudia nous recursos.

Fecasarm reclama la suspensió de la limitació horària a les 63 localitats que considera que estan afectades per una interlocutòria del 31 de juliol que va suspendre els horaris dictats per aquests municipis. Considera que tenint en compte aquest precedent la resolució del dimarts de la Generalitat és «il·legal» i afegeix que «podria ser constitutiva d'un delicte de trencament de condemna».

També sol·liciten la suspensió de la limitació horària per als altres municipis perquè argumenten que es pot aplicar el que defensava la mateixa resolució del TSJC en el sentit que «no hi ha cap prova que acrediti que, en funció de l'hora de tancament, hi hagi més transmissió del virus». Consideren que també és «desproporcionada» perquè hi ha altres mitjans per evitar el desplaçament de persones a altres àmbits d'oci alternatiu.