La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Polèmica a les portes d'un institut català: uns homes fora de si s'encaren a 2 joves

S'ha prohibit als agressors apropar-se a les víctimes durant sis mesos

Tensa baralla a les portes d’un institut de Tàrrega entre dos adolescents i dos adults. Els Mossos d’Esquadra han detingut dos germans de 35 i 40 anys per agredir i amenaçar verbal i físicament dos adolescents de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega (Urgell).

El vídeo de la baralla s’ha compartit a les xarxes i ha estat clau per localitzar els protagonistes de l’enfrontament i els objectes que es van utilitzar. Així, i després de comprovar les imatges, el jutge ha decidit que els dos adults hauran de complir quatre mesos de presó per amenaçar dos menors d’edat. A més, hauran d’estar allunyats a un mínim de 50 metres dels afectats durant sis mesos.

Quatre mesos de presó pels dos germans

Els fets que es veuen a les imatges van tenir lloc el passat 20 de gener sobre les 14.30h, hora en la qual els nens surten del centre escolar. Els dos germans (J.I.S.D i M. S. D) van començar amenaçar a dos joves d’origen magrebí que presumptament havia agredit el seu pare.

Segons la sentència del jutge que ha determinat la pena de presó, els dos adults van dirigir-se a l’Institut Manuel de Pedrolo amb la intenció de «trobar i atemorir» els dos adolescents, qui serien els «responsables d’una suposada agressió» al seu pare. Lluny de quedar-se en simples amenaces verbals, i tal com relata la sentència, «de comú acord i amb intenció d’acovardir l’ànim dels menors» els dos germans van apropar-se al centre educatiu «amb una barra de ferro i un altre objecte susceptible de causar dany a les persones».

Per la seva banda l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha condemnat les imatges que s’han pogut veure i ha explicat que els joves d’origen magrebí són alumnes del centre educatiu Manuel de Pedrolo. Així, ha informat que la direcció de l’institut ha denunciat els dos adults als Mossos d’Esquadra i que «no es pot tolerar aquest tipus d’incidències davant d’un centre educatiu». D’aquesta manera, i tal com es pot veure a les imatges del moment, els nens i adolescents d’allà al voltant es mostren alterats i molts fins i tot fugen: «Mai no es poden acceptar incidents d’aquest tipus, i menys en una zona plena d’adolescents, es veia la por als ulls dels nens, cap xaval  ha de viure una situació com aquesta».

El judici ha tingut lloc a Cervera i s’ha celebrat de manera ràpida. Els dos germans han estat acusats de delicte d’amenaces que els farà passar quatre mesos a presó i els obliga a allunyar-se dels menors atacats durant almenys sis mesos.