Barcelona és la ciutat europea on més cocaïna es consumeix

Anvers, Amsterdam, Zuric, Londres i Barcelona són les ciutats amb més consum de drogues

Barcelona és la ciutat europea on  més cocaïna es consumeix, segons un macroestudi liderat per la Universitat de Salamanca on s'ha analitzat les aigües residuals de 120 ciutats de 37 països per mesurar el consum de drogues. Anvers, Amsterdam, Zuric i Londres són, juntament amb la capital catalana, els llocs on més substàncies es consumeixen.

La recerca, en el que han intervingut nombrosos investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha analitzat en les aigües residuals generades per 60 milions de persones entre els anys 2011 i 2017, la presència d'amfetamina, metamfetamina, èxtasis i cocaïna

La capital catalana mostra un major consum de totes les drogues

Els resultats mostren que la cocaïna és la droga més consumida a les ciutats del sud i oest del continent europeu, i que Barcelona és la ciutat amb més ús d'aquesta substància. Segons publica la revista «Addiction», la ciutat comtal mostra un major consum de totes les drogues, duplicant, «per norma general», el consum estimat en altres ciutats i se situa en la «primera posició internacional» de les ciutats monotonitzades pel que fa a consum de cocaïna. 

Barcelona es troba a la vuitena posició  en consum d'èxtasis, liderada pels països baixos, en el tretzè lloc en consum de metamfetamina, liderat per Alemanya i República Txeca i en el lloc 33 de 65  en consum d'amfetamina en un rànquing liderat per Eindhoven i Anvers.

Existeixen grans diferències en el consum entre els països europeus

A part de Barcelona, a Espanya també  s'han estudiat les aigües de Castelló, Madrid, Santiago de Compostel·la i València, però és a la ciutat catalana on es registra un major consum de totes les drogues.

Per al CSIC, aquestes conclusions «confirmen les grans diferències» que, des del seu punt de vista, existeixen en el consum de substàncies psicoactives entre els països europeus. Mentre que a Bèlgica i Països Baixos la recerca observa un «important» consum de cocaïna i amfetamina, una substància que s'ha popularitzat en el nord d'Europa, el consum de metamfetamina, encara que menor que el de les altres quatre drogues estudiades, és «especialment elevat» en països de l'est d'Europa i, segons CSIC, «està expandint-se» al nord i al centre d'Europa.

També et pot interessar...