Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Els Mossos, a Gràcia

Tensió a Barcelona pel desallotjament d'un edifici ocupat

La presència dels Mossos a Gràcia per desocupar 'Ka la Kastanya' ha provocat diversos enfrontaments entre manifestants i Mossos

Els Mossos, a Gràcia
Els Mossos, a Gràcia | Twitter

 

Escenes de tensió a Gràcia pel desallotjament de 'Ka la Kastanya' per part dels Mossos d'Esquadra. Alguns manifestants han volgut protestar per la presència policial al barri i s'han viscut diversos enfrontaments, càrregues policials i retencions de manifestants per part del cos policial.

Retencions, càrregues i tensió

Després de la desocupació que ha tingut lloc a primera hora d'aquest matí, s'ha convocat una marxa pels carrers del barri. Uns  200 manifestants s'han concentrat davant de l'edifici que els Mossos tenien ordre de desallotjar, i davant l'acció dels agents de retenir alguns dels protestants, i arribar a carregar, han volgut arraconar els cossos policials per tal d'alliberar els retinguts.

En aquesta situació, els Mossos s'han vist obligats a situar dos furgons davant de la concentració per tal d'evitar una confrontació directa, i després d'uns minuts de forta tensió, amb una quinzena de identificacions i una detenció, la situació s'ha aconseguit calmar i la marxa ha pogut recórrer els carrers de Gràcia, on els manifestants han cridat consignes com ara  «Ka la Kastanya resisteix» o «No s'entén, gent sense cases i cases sense gent». Cap a les nou de la nit, s'ha detingut una altra persona, després que l'individu llancés una pedra contra un caixer automàtic, segons fonts dels Mossos.

Dues okupes detingudes al matí

Com a conseqüència del desallotjament d'aquest matí,  dues de les okupes que resistien aquest matí a 'Ka la Kastanya', han estat detingudes per desobediència greu i resistència a l'autoritat, després que s'hagin penjat en unes hamaques i hagin hagut de ser baixades per la unitat de muntanya dels Mossos.

Els okupes es queixen que  se senten «expulsats dels carrers i de Barcelona». «Una ciutat que no ens podem pagar, que ens esclavitza en la precarietat i que ens sotmet amb les seves forces repressives».

Ka la Kastanya després de ser desallotjada
Ka la Kastanya després de ser desallotjada | ACN

També et pot interessar...