Imatge de Bastian Riera Trindade.

Fi de l'estrany cas Bastian: trobat lluny de Catalunya 3 mesos després de desaparèixer

El nen ha estat localitzat en una ecoaldea de Portugal i la seva mare ja ha estat arrestada

Final feliç per a una de les desaparicions més estranyes que es recorden a Catalunya. Bastian Riera Trindade, desaparegut el passat 8 de maig a Barcelona, ha estat localitzat sa i estalvi en una ecoaldea ubicada a la població de Lagos, al sud de Portugal.

Segons explica El Mundo, el menor estava acompanyat per la seva mare. El pare del menor ja havia denunciat feia temps que tenia la sospita que la mare s'havia endut en Bastian sense el seu permís. La policia ha procedit amb la detenció de la dona i se l'acusa d'un presumpte delicte de sostracció d'un menor d'edat. 

Les sospites del pare

Tot i que el pare va reiterar en diverses ocasions que tenia la sospita que la mare del menor era qui se l'havia endut, el jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona va tardar gairebé un mes a emetre una ordre de cerca i captura contra la dona. 

Els Mossos d'Esquadra, de fet, van poder constatar que la dona, Ana Patricia Trindade, havia venut tots els mobles del pis on vivia. Quelcom que podia ser un indicatiu de que s'havia donat a la fuga, amb o sense el menor. 

La mare va desapuntar el nen de l'escola

A més a més, aquest no era l'únic indicatiu de que passava quelcom estrany. La mare del menor, sense anar més lluny, havia desapuntat en Bastian de l'escola dies abans i havia arribat a interposar set denúncies contra el pare del menor. 

Aquestes, però, mai anaven més enllà, ja que no tenien «cap base», segons explica El Mundo

A partir d'aleshores, es va començar a buscar la dona per Setúbal, tot i que la cerca va ser infructuosa. Ja que no ha estat fins a finals d'aquest mes d'agost que les autoritats han pogut localitzar el menor d'edat. 

Ara el pare espera que el petit Bastian sigui traslladat de nou a la ciutat de Barcelona per a poder reunir-se amb ell.