Stacia Leigh

Troben morta una nena de 12 anys: «Vols parlar amb la teva filla per última vegada?»

Van trobar el cadàver de l'adolescent després que el seu pare s'intentés suïcidar

Tragèdia familiar a Kentucky, als Estats Units, després de la troballa del cadàver d'una nena de 12 anys i de l'intent de suïcidi del  seu pare. La policia està investigant els fets i no descarten cap hipòtesi. Tot i això, tot indica que el pare va matar la nena per venjar-se de la mare.

Es tractaria, doncs, d'un nou cas de violència vicària, un tipus de violència de gènere en què els maltractadors fan mal als fills. El seu objectiu és infligir com més dany millor a les respectives parelles. Aquest seria el cas de Stacy Collins, que presumptament va matar la seva filla Stacia, una menor d'edat.

La policia del comtat va trobar l'home amb una ferida de bala que s'havia disparat a si mateix per llevar-se la vida. Després es van adonar que la seva filla menor estava desapareguda i van iniciar una recerca que va acabar de manera tràgica. La van trobar en un camí rural aïllat.

La principal hipòtesi: què va passar

La policia estava desconcertada per la troballa primer de l'home malferit, i després del cadàver de la filla. Va ser la mare qui va donar la clau que va permetre construir la hipòtesi principal d'aquest estrany cas. La dona va mostrar el darrer i esgarrifós missatge que va rebre per part del seu ex.

Stacia i el seu pare
Stacia va aparèixer morta després de l'intent de suïcidi del seu pare | CatalunyaDiari

«Vols parlar amb la teva filla una última vegada?» es podia llegir al missatge de text. Segons les primeres informacions de la policia, el cadàver de la nena va ser trobat en un lloc remot i «molt, molt aïllat». En una primera anàlisi visual van observar que havia estat disparada fins a la mort.

«És molt difícil que algú pugui transitar per aquest lloc», va expressar el cap de la policia del comtat. «Desafortunadament, vam trobar la nena gràcies a la col·laboració de la gent, però ja era morta», va afegir. El pare va ser traslladat d'urgència a l'hospital, on es recupera de les ferides.

Una intensa cerca amb final tràgic

La policia havia estat advertida d'un assalt a la ciutat de Van Lear, al comtat de Kentucky. Quan van arribar van trobar un home de mitjana edat amb una ferida de bala, aparentment autoinfligida. L'home responia al nom de Stacy Collins i la seva filla havia desaparegut.

▶️ Vídeo del dia

La policia va difondre la imatge de la nena i va demanar la col·laboració ciutadana per trobar-la com més aviat millor. Els equips de rescat van iniciar una intensa tasca de cerca a l'entorn on sospitaven que podria estar. Poc després, van trobar un cadàver que coincidia amb la descripció.

L'oficina del forense va traslladar les restes mortals a l'institut anatòmic forense perquè se li farà l'autòpsia. La policia està esperant els resultats preliminars, que permetran aclarir una mica més les coses. De moment, les autoritats segueixen investigant aquest cas, que sembla ser un crim de violència vicària.

Una cruel venjança conjugal

Els investigadors se centren en l'entorn familiar per aclarir l'origen d'aquesta trista mort. Creuen que el pare de Stacia l'ha matat per venjar-se de la mare de la nena, la dona de qui estava separat. La mateixa mare ha mostrat les seves sospites sobre el pare com a possible agressor.

Stacia
Stacia és una altra víctima de violència vicària | Cedida

 

Stacia, una nova víctima de violència vicària i de gènere, era una estudiant brillant de l'Escola Primària Porter. L'escola va lamentar la terrible pèrdua de la seva estudiant i va anunciar el tancament de les seves portes durant un dia. «Gràcies pel vostre suport, avui ens acomiadem d'una alumna molt estimada», van transmetre.

La violència vicària a Espanya es va cobrar la vida d'Anna i d'Olivia, dues nenes d'1 i 6 anys assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno, a Tenerife. El seu cas va ajudar a visibilitzar aquesta dura realitat. En el cas de Stacia, tot sembla indicar que el seu pare la va assassinar de manera despietada per castigar la seva exdona.