Pla obert de gent pels carrers de Gràcia en el primer divendres sense toc de queda

Batalla campal: Aldarulls i enfrontament amb els Mossos en un nou botellot a Catalunya

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet una «crida al civisme» i recorden que «la violència no té cabuda a la Festa Major

Passats més de 10 dies de la negació del toc de queda nocturn per part del Tribunal Superior de Justícia, sembla que la fi dels botellots i les festes il·legals nocturnes estan molt lluny. De fet, aquests actes incívics es van repetint per tot el territori català.

Els assistents d'un botellot van llençar objectes als Mossos

Aquest dimarts, 31 d'agost, a la matinada la Seu d'Urgell, capital de la comarca de l'Alt Urgell, ha estat l'escenari d'aldarulls. Fins i tot, hi ha hagut enfrontaments entre els participants d'un botellot i els Mossos d'Esquadra.

Els fets van produir-se cap a 2:45 hores de la matinada a la plaça del Carme, just al centre històric de la població. A més, segons la policia catalana, diverses persones haurien llençat objectes a les forces de seguretat abans que comences el desallotjament.

Hores abans ja s'havia creat un dispositiu per revisar que no s'entrés ampolles i objectes perillosos. Tot i això, no hi ha hagut ferits de rellevància ni detingut. Les fonts policials també han esmentat que les persones desallotjades de la plaça Carme s'han desplaçat fins a l'àrea de l'Horta del Valira.

Una Festa Major amb aldarulls i aglomeracions 

Aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell, va celebrar la seva Festa major. En concret, des del 27 d’agost fins aquest 31. Justament les festes han caigut en cap de setmana i això ha fet que encara hi hagués més assistents. 

De fet, l’Ajuntament ja va avisar: «Som comprensius i permissius, però cal fer compatible les ganes de festa amb les mesures preventives i amb el descans dels veïns/es. Demanem la col·laboració de tothom, sobretot a la matinada, per aconseguir-ho i mantenir controlada la pandèmia». 

Malgrat l'avís del consistori durant el cap de setmana es va patir incidents i aglomeracions. El consistori de la Seu d'Urgell ha rebutjat taxativament els fets. A més, han fet una «crida al civisme» i recorden que «la violència no té cabuda a la Festa Major».

«Entenem que la situació és complicada pel jovent, ja que portem molt temps en pandèmia i sense poder relacionar-nos com voldríem», ha declarat l'Ajuntament. El consistori també ha reiterat que entenen que «estem de Festa Major i són dies excepcionals».

Així i tot, el comunicat ha conclòs: «Amb la normativa actual a les 0.30 hores han de finalitzar tots els actes de la Festa Major, les trobades es limiten a un màxim de 10 persones i amb mascareta quan no es pugui mantenir la distància».