Meritxell Batet i Josep Borrell, entre els objectius del gihadista detingut a Madrid

A la llista també hi apareixen altres noms com el de Pablo Iglesias, Isabel Celaá o Isabel Díaz Ayuso, si bé la persona que l'encapçalava era la ministra de Justícia, Dolores Delgado

gihadisme
Meritxell Batet i Josep Borrell, entre els objectius dels gihadistes detinguts a Madrid | Catalunya Diari

La setmana passada, la Policia Nacional detenia al barri madrileny de Parla un presumpte gihadista. Ara, fonts de la investigació han confirmat que l'objectiu del presumpte terrorista eren diverses personalitats rellevants de l'esfera política del país, començant per la ministra de justícia Dolores Delgado —que és la persona que encapçalava la llista—, i continuant per altres polítics de renom com Meritxell Batet, Josep Borrell, Isabel Celaá o fins i tot Pablo Iglesias i Isabel Díaz Ayuso.

 

Assenyalava en vídeos els possibles objectius

No obstant això, els primers indicis apunten que el gihadista no tindria un patró comú a l'hora d'elaborar els seus plans, sinó que simplement es limitava a realitzar vídeos en els quals feia patent que les persones anomenades anteriorment estaven assenyalades com a possibles futures víctimes. De fet, les autoritats ni tan sols poden assegurar si el detingut havia fet quelcom més enllà de desenvolupar diversos plans d'acció.

En aquest sentit, cal destacar que el gihadista adaptava la manera d'atemptar en funció de si els objectius eren persones o edificis. I és que també tenia previst atacar estadis de futbol i estacions de metro d'allò més emblemàtiques i concorregudes, com ara la més propera al Bernabéu o la de l'Audiència Nacional. 

Tenia manuals i material per fabricar explosius letals

Amb tot, durant els registres duts a terme a l'habitatge del detingut, la policia va trobar diversos manuals sobre com fabricar explosius de caràcter letal, així com part del material necessari per dur a terme aquesta comesa. Malgrat això, els agents han assegurat que el detingut no comptava amb suficient material per a arribar a dur a terme un atemptat. 

En canvi, el presumpte gihadista sí que posseïa diversos vídeos propagandístics del DAESH, però així i tot ell assegura que és innocent i explica que les seves accions es devien a un enuig passatger. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari