Tensió i càrregues dels Mossos en un dels tres desnonaments de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han començat a arribar cap a les 6 del matí al carrer Lleida

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Persones concentrades per evitar el desnonament de sis famílies | Twitter (@ALBIOL_XG)

Un centenar de persones s'han concentrat aquest matí de dijous des de primera hora per evitar el desnonament de sis famílies amb menors que ocupen, des de fa dos anys, un bloc al carrer Lleida de Barcelona. La CUP ha assegurat via Twitter que els Mossos han començat a carregar contra els manifestants. Segons 'TOT Barcelona', d'altra banda, els membres del cos s'han endut un activista detingut. 

Hi ha un grup al vestíbul de l'edifici i d'altres a l'entrada del carrer, que ha estat acordonat pels Mossos d'Esquadra. Els agents han començat a arribar cap a les 6 del matí a la zona, amb 8 furgonetes aparcades. Es tracta del quart intent de desnonament. Les famílies van ocupar aquests pisos fa dos anys.

El bloc és propietat d'un fons d'inversió finlandès que havia començat a buidar l'edifici per reformar-lo i vendre després els habitatges. Els afectats asseguren que han intentat negociar amb la propietat i l'Ajuntament un lloguer assequible. S'han ocupat dos pisos més del bloc amb famílies del barri. Segons informen a través del sindicat del Barri del Poble Sec, cada vegada hi ha més gent donant suport en contra dels desnonaments

Forcejaments i cops de porra en la concentració

L'intent de desnonament ha comportat, de moment, forcejaments i cops de porra del Mossos d'Esquadra a alguns dels concentrats. Algunes persones han caigut a terra i una noia del Sindicat Habitatge Raval ha estat detinguda pels agents.

El desnonament s'ha suspès

Finalment, el desnonament de l'anomenat 'bloc Llavors' s'ha suspès després que desenes de persones es tanquessin a dintre i es manifestessin a l'exterior per tal d'impedir-lo. Mentre els manifestants intentaven impedit l'accés de la comitiva judicial al edicifi, una dona ha quedat detinguda, els fets han passat a tres quarts de deu del matí per una agressió a un agent.  El d'avui era el quart intent de desnonament de l'edifici. Els Mossos han arribat cap a les 6 del matí, i han decidit marxar a tres quarts d'onze.

Més desnonaments a Barcelona

El desnonament del Bloc Llavor, però, no és l'únic d'aquest matí, avui mateix també està previst el desnonament de dues famílies més de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a dos punts més de la ciutat, un al carrer St. Bartomeu, 6, on, segons indiquen hi ha dos furgons de la BRIMO, i una família més al carrer Obradors, 5, on ara mateix hi ha els Mossos.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari