Diego Moreno, el fugitiu espanyol «extremadament perillós» més buscat per l'Europol

El cap de la banda va organitzar el famós robatori de les obres d'art d'Esther Koplowitz

Diego Moreno, buscado por la Europol
Diego Moreno, el criminal espanyol més buscat per la Europol | Europol

L’Oficina Europea de Policia, més coneguda com a Europolbusca a Diego Moreno, un dels delinqüents més perillosos de la zona europea. A l’organisme hi ha 28 estats, tanmateix, altres països també col·laboren en la cerca i captura de tots els criminals que estan a la llista dels més buscats, on es detallen les descripcions completes, juntament amb les seves fotografies per poder identificar-los.

Diego Moreno, «extremadament perillós»

En la llista dels criminals més buscats per l’Europol destaca Diego Moreno, per tràfic de drogues i substàncies psicotròpiques. Aquest home formava part d'una organització que es dedicava al narcotràfic, els homicidis i els segrestos. A més, una de les seves activitats principals era la de robar la mercaderia de tercers, generalment cocaïna.

Moreno és considerat un delinqüent «extremadament perillós», el cap de la banda conegut per organitzar el robatori de les obres d'art d'Esther Koplowitz, a qui també se li atribueixen diversos robatoris de droga a l’Estat, com per exemple el cas de 1997 en el qual van accedir a l’edifici del port de València per robar 100 quilos de cocaïna i 50 de piperonal, droga que estava decomissada.

Destaca també que en més d'una ocasió Moreno ha segrestat alguna persona relacionada amb el botí que tingués en el punt de mira, arribant fins i tot a tallar-li el dit polze del peu per a obtenir informació en relació amb el seu objectiu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari