Batuda al Raval per desmuntar un punt d'acumulació de ferralla on vivien sensesostre

S’han detingut cinc persones: quatre joves per robar un mòbil una hora abans i un home d’origen subsaharià per una ordre de crida i cerca judicial | Camions de l'Ajuntament s'han emportat les deixalles

Imatge de l'operatiu dels Mossos i de la Guàrdia Urbana al Raval.
Imatge de l'operatiu dels Mossos i de la Guàrdia Urbana al Raval | Dani Martínez

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de la ciutat de Barcelona han fet una batuda als Jardins de Sant Pau del Camp del barri del Raval aquest dijous al vespre amb l'objectiu de netejar l'acumulació de ferralla que s'hi havia generat i també desallotjar a les persones que hi malvivien.

Amb agents d'ordre públic de les dues policies, amb l'USP de la Guàrdia Urbana i ARRO dels Mossos, els agents van entrar als jardins i van identificar a totes les persones que hi havia i se'ls hi van emportar la ferralla que fan servir de 'modus vivendi'. No només es van quedar sense ferralla, també els van obligar a sortir del parc i anar a un altre lloc. Aquestes persones, la majoria estrangers vinguts des de l'Àfrica, dormen i passen les hores en aquest punt de la ciutat, al cor de Ciutat Vella, amb tendes de campanya, sacs de dormir i entre els productes que arrepleguen dels contenidors: carros de compra, bicicletes, ferros...

Cinc detinguts i tota la ferralla retirada

Durant les identificacions els Mossos d'Esquadra van detenir una persona d'origen subsaharià que tenia una ordre de crida i cerca per part d'autoritats judicials. I també es van detenir quatre menors d'edat —MENA— per la seva relació, segons la policia, amb el robatori d'un mòbil al mateix parc una hora abans de l'operatiu. La víctima havia presentat una denúncia a la comissaria de la policia catalana, al carrer de Vistalegre, a tres minuts del parc. Segons han explicat fonts policials, també es va identificar un altre jove relacionat amb aquest robatori però en tenir menys de 14 anys no es pot imputar-li cap delicte.

Camions del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona van retirar les deixalles que havien acumulat les persones que s'hi havien instal·lat que, segons la policia, «van accedir a abandonar la zona amb les seves pertinences». Totes les persones van ser identificades i segons van explicar ara haurien de trobar algun altre punt on dormir i passar la nit. Segons han explicat alguns veïns a 'CatalunyaDiari', tot i que s'ha netejat la zona i s'ha pogut treure tota la ferralla que s'havia acumulat, algunes de les persones que van ser desallotjades han tornat a mitjanit i han tornat a accedir al parc.

La policia seguirà amb la pressió en aquests jardins del Raval

L'operatiu policial es va realitzar arran de les diverses queixes veïnals i a una percepció d'inseguretat a la zona amb l'objectiu de garantir la seguretat ciutadana i la convivència, tal com ha informat la policia. El dispositiu, que s'anirà mantenint periòdicament, té dos vessants, una relacionada directament amb la seguretat ciutadana i l'altre, vinculada amb l'ordenança de convivència ciutadana.


Comentaris

envia el comentari