Pla obert de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers se'n fan creus: Sorpresa en la recerca del nen de 8 anys perdut a Catalunya

Bombers i voluntaris buscaven el menut, però finalment qui l’ha trobat ha estat un boletaire aliè a la cerca

Faltaven cinc minuts per a les onze del matí quan ha acabat el suplici. Així ha culminat una història que ha colpit el cor de molts catalans. Un nen de 8 anys es va perdre al municipi de Llanera quan hi era de colònies i els Bombers i desenes de voluntaris el van buscar durant hores. Finalment, però, qui va trobar el vailet no va ser ni un Bomber ni un voluntari, sinó un boletaire aliè a la recerca que passava per allà.

Segons expliquen els Bombers, a les 10.56 hores del matí d’aquest dimarts, 12 d’octubre, un boletaire que no tenia res a veure amb el dispositiu de cerca ha trobat el nen caminant per una pista forestal.

Les dues hipòtesis dels Bombers

Els Bombers van plantejar la recerca de l’infant en funció de dues hipòtesi. La primera, que s’hagués amagat o patit un accident en algun indret del territori boscà que envolta la casa de colònies on el nen hi passava uns dies. Per això, es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on l’infant es pogués haver arrecerat.

L’altra hipòtesi és que el vailet hagués caminat en una direcció incerta. Per aquest motiu els Bombers de la Generalitat també han realitzat una recerca extensiva, en la què hi han participat els voluntaris que han col·laborat en el dispositiu.

Finalment, però, ha estat una persona aliena a l’operatiu qui ha trobat el nen: un boletaire que es desplaçava en vehicle l’ha vist caminant per una pista forestal al terme d’Ardèvol, a uns 8 quilòmetres de la casa de colònies.

Finalment, cal destacar que en el dispositiu de recerca d’avui hi ha participat també 9 dotacions dels Mossos d’Esquadra. També un grup caní, unitat de drons i un helicòpter.

Per part dels Agents Rurals, s’hi ha incorporat 5 dotacions i una unitat de comandament. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat també a l’indret 1 comandament, 2 ambulàncies convencionals i una tot terreny i efectius assistència psicològica.