Primer pla de la petita Madeleine McCann, desapareguda l'any 2007

La prova clau per acorralar el sospitós del cas Madeleine McCann

La fiscalia alemanya treballa per a reunir més proves de cara al judici contra Christian Brueckner que es podria celebrar l'any que ve

Sí, el cas Madeleine McCann podia estar a punt de concloure. La fiscalia alemanya ho té tot a punt per portar davant la justícia a l'home que presumptament va segrestar i va matar la nena de 3 anys el 3 de maig de 2007 a l'Algarve (Portugal). I és que ara acaba de sortir a la llum la prova que podria marcar un abans i un després al cas.

Durant 14 anys, la investigació s'ha convertit en un estira i arronsa sense rumb. Però tot va canviar l'any passat, quan els fiscals alemanys van assenyalar un delinqüent comú. Es tracta de Christian Brueckner, un home de 43 anys amb antecedents per abusos sexuals a nens.

Christian era al mateix lloc i en el mateix moment de la desaparició de la nena. Però la fiscalia vol demanar tots els indicis possibles per assegurar la condemna del sospitós. En particular, compten amb una prova que creuen que serà clau quan se celebri el judici. 

El següent pas serà cridar a declarar el sospitós, que ara mateix ja està complint condemna per una violació. Serà abans que finalitzi 2021, segons ha avançat la fiscalia. Preveuen que el judici i la sentència tinguin lloc al llarg de l'any que ve.

La prova que incrimina Brueckner

Segons el fiscal general, Hans Christian Wolters, hi ha una prova que incrimina directament Christian Brueckner. Es tracta d'una senyal telefònica que situaria el sospitós a l'Ocean Club, el resort on s'allotjava la família McCann aquells dies de maig de l'any 2007.

A més, hi ha la declaració d'un amic de Brueckner on s'assegura que aquest hauria arribat a confessar el crim. Wolters considera que són proves de pes, i esperen amb això arrencar la confessió al presumpte autor del crim. Però encara no està tot fet, i els fiscals tenen por que una bona defensa aconsegueixi l'absolució de l'acusat.

100% convençuts

«No tenim pressió», assegura un fiscal Wolters que també explica: «No es tracta només d'acusar-lo, volem fer-ho amb la millor qualitat d'evidències possibles». Reconeix que «encara tenim preguntes», i que «seria una tonteria acusar ara en lloc de tenir les respostes». Espera així poder «enfortir la nostra posició».

Diu també que estan 100% convençuts de quelcom, i és de la culpabilitat de Christian Brueckner: «Tenim a l'home que va segrestar i va matar Madeleine McCann». 

També han demanat paciència als pares de la nena, Kate i Gerry McCann. Tots dos han passat per un veritable calvari durant aquests 14 anys, i de fet, al principi també van ser acusats de la mort de la petita. «Personalment, crec que s'arribarà a una conclusió l'any que ve», ha dit Wolters.