Imatge d'arxiu de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers, de bòlit aquest dissabte: 4 excursionistes ferits en zones de muntanya

Les actuacions s'ha produït a la Vall de Núria, Cervelló i Vidrà

Arriba el bon temps i, amb ell, les excursions i activitats de muntanya. Això vol dir que, a més, també arriben els accidents que obliguen els Bombers de la Generalitat a activar-se per atendre persones perdudes o ferides.

Precisament això és el que ha passat aquest dissabte, dia 5 de juny, al matí. I és que els Bombers han hagut de rescatar quatre persones que s'han accidentat a la muntanya i que han acabat ferides en diversos punts. Les sortides s'han hagut de fer a Cervelló, a la Vall de Núria i a Vidrà.

El primer incident, a Cervelló

El primer avís s'ha produït pels volts de les deu del matí a Cervelló, a la comarca del Baix Llobregat. Un excursionista de 45 anys que s'ha torçat el turmell i no ha pogut seguir quan passava pel camí de les coves de Can Riera.

Dues intervencions a la Vall de Núria

Una hora més tard ha arribat el segon avís. En aquesta ocasió ha estat un home de 60 anys que practicava barranquisme i que ha caigut a la Vall de Núria.

Poca estona més tard a la mateixa Vall de Núria els efectius dels Bombers han hagut de rescatar un altre excursionista. Aquest s'havia ferit a la cama i no podia seguir la travessa que seguia.

Un home cau a Vidrà

L'últim servei ha estat passat el migdia a Vidrà, a la comarca d'Osona, quan un home de 56 anys ha caigut pels marges d'un camí. Concretament al camí a la font d'en Milany. L'excursionista ha quedat ferit a les costelles i al cap.

En els quatre casos, s'han activat les dotacions del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i un helicòpter. Aquest ha ajudat en el trasllat fins a la zona on els esperaven els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).