Pla mitjà d'un bomber remullant una de les zones cremades a l'incendi de Ventalló

Els Bombers donen per controlat l'incendi del massís del Montgrí

El cos d'emergències espera que el foc de Ventalló també entri en fase de control aquest diumenge al vespre

Els Bombers han donat per controlat l'incendi del massís del Montgrí que crema des de dijous passat. El foc ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal i fins avui no s'ha pogut controlar. El cos d'emergències ha informat que continua treballant a la zona amb cinc dotacions terrestes.

En aquest sentit, cal recordar que els Agents Rurals van denunciar aquest dissabte l'entrada de turistes, ciclistes i curiosos al massís del Montgrí, saltant-se la restricció que impedeix entrar en aquest espai natural.

En aquest sentit, el cap del cos a Girona, Ignasi de Dalmases, va lamentar que aquesta actitud «entorpeix» la feina dels Bombers. Per tot això, demanava «responsabilitat» als ciutadans i deia que es va haver de demanar ajuda a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per controlar els accessos.

Segons explicava aquest dissabte el sotsinspector dels Bombers, Antoni Valdepeñas, el cos d'emergències treballat amb la previsió que encara es trigarà uns dies a poder extingir el foc a causa de les altes temperatures. En aquest sentit, assenyalava que «segurament hi mantindrem efectius fins dimarts».

Els Bombers confien que l'incendi de Ventalló entrarà en fase de control avui

Pel que fa a l'incendi forestal de Ventalló, a la comarca de l'Alt Empordà, Antoni Valdepeñas ha explicat que confien a poder controlar-lo aquest diumenge, ja que encara queden punts calents que obliguen els Bombers a estar atents. El foc, que va començar en una zona forestal oberta i ha cremat unes 50 hectàrees, s'ha estabilitzat aquest mateix matí.

Ara com ara hi treballen 15 dotacions dels Bombers i, si tot va bé, el foc es podrà controlar aquest vespre mateix. Valdepeñas ha assenyalat que «som optimistes, però hem d'estar alerta perquè hi ha focus secundaris que ens poden complicar». En aquest sentit, durant aquest diumenge s'ha reobert la carretera GI-623 que encara estava tallada.

L'Ajuntament de Ventalló tenia previst netejar la zona on es va originar l'incendi

L'alcaldessa de Ventalló, Mei Costa, ha explicat aquest diumenge que el consistori tenia previst netejar la zona on va començar l'incendi. Costa ha assenyalat que aquesta primavera el municipi va entrar a les ADF de Puig Sagalà i a partir d'aquí van començar a estudiar «quines zones requerien més manteniment».

Una d'elles és la zona on aquest dissabte al vespre van originar-se les flames. Per altra banda, l'alcaldessa ha recordat que les muntanyes del municipi i de tot el territori estan «molt seques» per la falta de precipitacions.