Els bombers de Girona no saben si podran apagar tots els focs el 2019

El sindicat UGT ha denunciat que gran part del material que utilitzen està obsolet, i que les instal·lacions i la maquinària s'estan degradant

Els bombers de les comarques gironines alerten del seu material obsolet
Els bombers de les comarques gironines alerten del seu material obsolet | Bombers de la Generalitat

Els bombers de les comarques gironines no podran garantir que tots els focs que es declarin el pròxim any 2019 seran apagats. Aquesta ha estat el preocupant avís que ha llançat Unió General de Treballadors (UGT), segons informa la cadena SER, davant la deplorable situació del material del qual disposa el cos. 

En concret, el sindicat de treballadors ha destacat que gran part del material que necessiten els equips d'emergència per realitzar la seva feina està obsolet, i que això posa en perill la seva seguretat, i també la de la ciutadania. Com a exemple, han posat el parc de Bombers de Calonge, a la comarca del Baix Empordà, que ahir mateix estava tancat. 

Més notícies relacionades: «Bombers 'cremats' es manifesten pel centre de Barcelona per demanar més efectius»

Material obsolet i infraestructures en un procés de degradació

Els treballadors calculen que, de mitjana, uns deu camions acaben aturats cada dia, com a conseqüència d'avaries de tota mena, o per la falta de mànegues. En el cas del parc de Calonge, asseguren que hi ha dos vehicles, però que un està absolutament buit de material, i que això vol dir que no està operatiu. Des d'Interior, el seu director general els va prometre que pròximament es faria una licitació per adquirir 92 nous camions, però que el primer arribaria el primer trimestre de l'any 2020. 

Imatge de diversos bombers durant una manifestació a la plaça de Sant Jaume
Imatge de diversos bombers durant una manifestació a la plaça de Sant Jaume | Guillem RS

 

Segons Sergi Carretero, d'UGT, l'any vinent pot ser molt complicat des del punt de vista dels incendis a Girona. A banda del material, Carretero ha assenyalat que molts parcs i moltes infraestructures estan en un avançat procés de degradació, i que la seva seguretat perilla. De fet, ha destacat que no hi ha hagut cap inversió que considerin «digna» per al cos de Bombers des de l'any 2009. 

Una dona resulta intoxicada lleu en un incendi a la Selva

Fa uns dies els Bombers van intervenir al municipi de Sant Hilari Sacalm, a la comarca de la selva, per un incendi que es va declarar en una casa de tres plantes. El foc es va originar, per causes que s'investiguen, en un matalàs, i una dona va resultar intoxicada de caràcter lleu, després d'inhalar fum. La víctima va ser traslladada a un centre hospitalari, mentre tres unitats dels Bombers van extingir l'incendi ràpidament. 


Comentaris

envia el comentari