Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general dels Bombers durant una actuació a Caldes el 30 d'agost de 2020

Els Bombers treballen en l'extinció d'un incendi en una empresa a Castellar del Vallès

11 dotacions del cos s'han desplaçat al lloc dels fets

Pla general dels Bombers durant una actuació a Caldes el 30 d'agost de 2020
Els Bombers treballen en l'extinció d'un incendi en una empresa a Castellar del Vallès | ACN

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi que afecta el magatzem de la nau d'una empresa que fabrica ampolles de vidre a Castellar del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental. Els Bombers han rebut l'avís a les 4.53 hores d'aquest dimarts.

11 dotacions de Bombers s'han desplaçat al lloc dels fets

El foc afecta palets amb ampolles de vidre i separadors de plàstic. La nau té uns 1.200 metres quadrat i el foc estaria localitzat a la zona de producte acabat. Segons han informat els Bombers, no s'aprecien danys estructurals. Els treballadors s'han autoevacuat i no consten ferits.

Fins al lloc s'han desplaçat 11 dotacions de Bombers i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.

Barelona pren mesures pel tancament de bars i restaurants

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat congelar tots els tributs municipals i mantenir la rebaixa del 75% en la taxa de terrasses des de l'1 de gener del 2021 fins al 31 de desembre del 2021, la qual cosa suposa una disminució d'entre 60 i 70 milions en la previsió d'ingressos del consistori del pròxim exercici.

En una roda de premsa aquest dilluns la regidora de Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), i el regidor de Pressupost, Jordi Martí (Bcomú), han explicat que la proposta es començarà a tramitar en la Comissió d'Economia de dimecres i preveu que acabi amb el vot en el ple municipal del mes de desembre.

La proposta d'ordenances fiscals incorpora una disposició addicional per rebaixar la taxa de terrasses en un 75% exclusivament durant l'any 2021, la qual cosa significa 13,7 milions d'euros menys de recaptació per a l'any vinent (una reducció que es va engegar quan va acabar l'estat d'alarma, coincidint amb la reobertura de bars i restaurants).

«És absolutament necessària i imprescindible. Volem ajudar el sector de la restauració perquè pugui afrontar amb més garanties la situació dificilíssima per la qual passa», ha raonat Ballarín, que ha concretat que la proposta sí que incorpora una taxa d'ocupació de la via pública per als patinets compartits en règim d'explotació econòmica, com ja n'hi ha per a bicis i motos.