Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Dos nens gallecs de tres anys, a punt de quedar-se cecs pel gel hidroalcohòlic

Un dels menors serà sotmès aquest dimarts a una intervenció quirúrgica

Dos nens de només tres anys es troben ingressats a l'Hospital Clínic de Santiago des del passat dimecres amb greus lesions oculars. Els dos infants van patir l'entrada de gel hidroalcohòlic als ulls després que un altre nen els hi tirés aquest producte a la cara durant una baralla a l'hora del menjador en un col·legi, segons detalla El Caso.

Els dos infants ingressats es troben en seriós risc de perdre la vista perquè el gel que va llançar el company va entrar als ulls i va produir cremades. El succés va tenir lloc al col·legi Vicente Arias de la Maza, a Lalín (Pontevedra) segons pública La Voz de Galícia. El rotatiu afegeix que un dels dos menors hospitalitzats, el que es troba en pitjor estat, s'ha sotmès aquest matí a una intervenció quirúrgica de trasplantament de la membrana amniòtica.

Fins ara els sanitaris tracten de reduir el dolor dels menors mitjançant calmants i estan aplicant unes gotes que ajuden a regenerar el teixit conjuntiu i que cura les ferides que pateixen. La mare del menor ha manifestat que «crida de dolor i a mi se'm trenca l'ànima». «Estem dia i nit amb ell, quan la doctora li ha fet una revisió no es deixava perquè tanca l'ull, té unes úlceres d'un centímetre».

L'àvia del menor s'ha queixat de l'actuació que va tenir el centre escolar per gestionar la situació, que en lloc de traslladar el nen al centre de salut quan es va produir l'incident, van esperar que la mare assistís al centre, que es troba a vuit quilòmetres del lloc on treballa.

 

Queixes per les mesures de seguretat de les escoles

La família s'ha queixat per les mesures de seguretat que es mantenen als centres escolars. Segons ha manifestat la mare: «No poden estar a l'abast dels nens -els gels hidroalcohòlics-, sobretot en nens de tres i quatre anys, que no són conscients del perill que pot suposar». A més, ha afegit que esperaran al resultat de l'operació per decidir si emprenen accions legals.


L'operació es portarà a terme aquest dimarts i la mare ha afegit que: «No volem perjudicar a ningú, el que esperem és que això no li passi a cap altre infant».