Diverses persones brindant amb begudes variades

Denunciada la propietària d'un bar a Lleida que estava obert amb set clients consumint a l'interior

Des de finals d'estiu, els Mossos han aixecat deu actes més als responsables d'aquest establiment

Els Mossos d'Esquadra van denunciar dissabte passat vuit persones d'entre 29 i 57 anys a Lleida, per incompliment de la resolució en mesures de protecció de la salut pública. Els fets van tenir lloc a les nou del vespre quan es va alertar a la policia que un bar, situat al carrer Comtes d'Urgell de la capital del Segrià, estava obert al públic. Quan hi van arribar, els agents van veure que el local tenia la reixa mig oberta i a dins van comprovar que la televisió i la música estaven funcionant.

A banda de la responsable del bar, a l'establiment hi havia set clients consumit begudes alcohòliques, fumant i sense utilitzar mascaretes ni respectant les distàncies de seguretat. Davant els fets, els agents dels mossos van aixecar acta a la propietària i als set clients per incompliment de les noves mesures adoptades des del 15 d'octubre en matèria de salut pública per la contenció del brot epidèmic de Covid-19 a Catalunya i a la propietària també per permetre fumar a l'interior.

Es dona el cas que des de finals d'estiu, en el mateix local s'han aixecat 10 actes més: 6 per incompliments de les normes de prevenció covid, 2 per permetre fumar a l'establiment, i 2 més per permetre el consum de begudes a la via pública.

Reunió de l'alcalde de Lleida amb membres del Govern per abordar l'augment de contagis per Covid-19

En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, es va reunir aquest diumenge amb diferents membres del Govern de la Generalitat per abordar l'augment de contagis per Covid-19. Entre aquests hi havia el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, així com el conseller d'Interior, Miquel Samper, a més de representants d'altres institucions.

Segons ha informat la Paeria, la trobada ha servit per fer seguiment de les mesures adoptades. Així, des del Departament d'Interior s'ha reforçat l'oferta de cooperació dels Mossos d'Esquadra amb la Guàrdia Urbana, ja que una de les principals problemàtiques són les «festes il·legals» que es fan als pisos i al carrer.