Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses dotacions dels Bombers treballant en l'extinció d'un incendi a Badalona

Els Bombers no descarten la pitjor hipòtesi sobre l'aparatós incendi de Badalona

Sàmper ha assegurat que s'està treballant «gairebé a cegues»
Diverses dotacions dels Bombers treballant en l'extinció d'un incendi a Badalona
Els Bombers no descarten que hi hagi més víctimes mortals a l'interior de l'edifici incendiat | Bombers de la Generalitat

L’incendi original a una nau industrial de Badalona ha estat molt complicat de resoldre per diversos motius. Tal com ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, els professionals estan treballant «gairebé a cegues». Segons ha explicat Sàmper en una roda de premsa, les principals complicacions són dues: el risc de col·lapse o esfondrament de l’edifici i la barrera lingüística que hi ha entre professionals i víctimes.

Així, el conseller ha admès que qualsevol dada és «suposició», ja que les víctimes no parlen català ni castellà. «No hi ha hagut col·laboració per part de les víctimes, hi ha barrera idiomàtica, i tampoc hi ha hagut reclamacions perquè dins hi haguessin familiars, coneguts, amics», explica Sàmper.

Els Bombers no descarten que hi hagi més víctimes a l’interior de la nau

En total, i amb l’incendi ja controlat després d’una nit sencera on els Bombers han treballat sense descans, aquest accident s’ha cobrat la vida de dues persones i ha deixat ferides unes altres 17. Sàmper no ha pogut aclarir l’origen de l’incendi, ja que encara queda molta investigació per saber qui o què el van provocar.

L’obscuritat de la nit tampoc ha estat un punt a favor dels Bombers, que han estat treballant fins aquest matí per intentar salvar totes les vides possibles i controlar l’incendi. Ara, en aquest matí de dijous, les autoritats asseguren que no descarten trobar més víctimes mortals a l’interior de l’edifici, ja que encara no s’ha pogut entrar amb absoluta llibertat.

El conseller d’Interior ha explicat a la mateixa roda de premsa com estava treballant el cos de Bombers. Segons informa, hi ha hagut «fins a quatre col·lapses parcials a l’interior» que han impedit que poguessin entrar, i un d’ells s’ha produït mentre les dotacions de Bombers es trobaven a l’interior. Afortunadament, ha quedat en un ensurt i el cos ha pogut sortir sense haver de lamentar víctimes per part de les autoritats.

Un mínim de 21 persones ateses després de l'incendi de la nau

Protecció Civil ha confirmat fa escassos minuts la situació de les víctimes de l’incendi. Així, es confirmen les dues morts que ja s’havien anunciat i informen que han atès un total de 21 persones per aquest incendi.

Tres persones estan en estat crític. Dues d’elles han estat traslladades a l’Hospital Germans Tries i un tercer a la Vall d’Hebron. Quatre persones més es troben greus i tres d’elles estan sent revisades a Germans Tries i un altre a l’Hospital del Mar. Per últim, 12 persones no han presentat problemes de salut i han pogut ser donats d’alta al mateix lloc de l’incendi.

Des de l’Ajuntament de Badalona asseguren que en aquesta nau hi ha hagut en altres èpoques fins a 150 persones, incloent-hi menors, però que ara no estava clar quantes persones hi convivien. L’Ajuntament ha identificat, ara per ara, a 60 persones que hi havia a la nau. Només 15 d’aquestes han acceptat l’ajuda dels serveis socials de Badalona.