Cru testimoni d'un supervivent de l'incendi: «Hi ha gent que no ha pogut sortir»

Un dels ocupants de la nau creu que hi ha persones que han quedat atrapades al recinte

Cossos d'emergència en l'incendi d'una nau ocupada a Badalona el 9 de desembre de 2020
Un dels ocupants de la nau creu que hi ha persones que han quedat atrapades al recinte | Cedida

Catalunya viu un 10 de desembre amb aire de tragèdia. Aquesta passada nit de dimecres s'incendiava una nau industrial abandonada a Badalona, on haurien arribat a conviure, segons càlculs de l'Ajuntament, entre 150 i 200 persones. Els Bombers rescataven a primera hora de la matinada una trentena de persones. En total s'han localitzat dues víctimes mortals i s'han comptabilitzat disset ferits, dos dels quals crítics i quatre en estat greu.

Tot començava prop de les nou del vespre de dimecres a la nau ocupada, que a hores d'ara, arran de l'incendi, presenta risc de col·lapse estructural. El cos d'emergències continua treballant al lloc dels fets amb una trentena de dotacions per extingir el foc, tot i que donen ja per controlat l'incendi, mentre un dels ocupants de la nau apunta que hi hauria gent que hauria quedat atrapada a l'interior del recinte, entre les flames. 

Ho explica a 'El Periódico' Abdul, una de les persones que estava a l'interior de la nau on s'ha originat l'aparatós i virulent incendi, confirmant també que no hi havia nens entre els ocupants. El jove es trobava en una habitació de l'edifici quan va veure el fum. Això ha fet que reaccionés de pressa i pogués sortir a temps de la nau. Però, segons diu, «hi ha gent que no ha pogut sortir a temps». Serien com a mínim tres persones les que haurien quedat atrapades a l'interior, concreta al mitjà citat.

Crits de «no puc sortir» entre les flames

La ràpida propagació de les flames hauria fet difícil a les persones que es trobaven dins de la nau en el moment dels fets, unes 80 segons el testimoni, sortir-ne. De fet, la mateixa font assegura haver escoltat veus cridant «no puc sortir» mentre aconseguia fugir entre les flames. Cal tenir en compte que es tracta d'un edifici de tres plantes i amb difícil accés a la part superior del recinte.

Fa 12 anys que la nau incendiada està ocupada per persones, la majoria, d'origen subsaharià. Els controls policials a la zona eren continus, de fet, per evitar conflictes. Justament aquest agost Xavier Garcia Albiol, alcalde de la ciutat, denunciava l'estat i les condicions en què es trobava l'edifici i feia un intent per desallotjar-lo, sense èxit.

Controlat l'incendi, els Bombers decidiran aquest dijous si s'apuntala parcialment la nau o si la desenrunen per entrar-hi. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, desplaçat al lloc dels fets per seguir de prop l'operatiu, ha explicat que encara no hi ha cap hipòtesi sobre l'origen de les flames i que els Mossos estan a l'espera que es donin les condicions per entrar-hi. Caldrà esperar per veure com avancen les tasques dels cossos de seguretat i si s'han de lamentar més víctimes en aquest fatídic incendi al barri del Gorg de Badalona.


Comentaris

envia el comentari