Diverses dotacions dels Bombers treballant en l'extinció d'un incendi a Badalona

Tragèdia en una nau ocupada a Badalona: un incendi deixa 2 morts i 21 ferits

L'Ajuntament assegura que tothom coneixia la precària situació en què es vivia a l'immoble, i els problemes que generava

ACTUALITZACIÓ 10/12/2020 08:00 HORES

Les últimes informacions compartides pels Bombers aquest matí de dijous, 10 de desembre, confirmen que almenys dues persones han perdut la vida a l'incendi de la nau ocupada, que també ha deixat almenys disset persones ferides. A primera hora d'avui la zona continuen treballant una trentena de dotacions del cos d'extinció, vetllant per la seguretat en la intervenció, davant el «risc de col·lapse estructural».

En declaracions als mitjans, durant la nit el cap de l'operatiu de Bombers, David Borrell, ha explicat que l'incendi està «completament desenvolupat i crema amb virulència». Per la seva banda l'alcalde Xavier García Albiol ha insistit que des del consistori van avisar de la precària situació en què vivien desenes de persones a la nau, i ha confirmat que els Serveis Socials s'encarregaran d'atendre tots els afectats. 

Incendi en una nau ocupada de Badalona

Vint dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen des de poc abans de les nou de la nit en l'incendi que ha afectat una nau industrial abandonada i ocupada a la cruïlla del carrer Guifré amb el carrer Tortosa de Badalona. Una gran columna de fum surt de l'edifici —de planta baixa i tres plantes—, sent visible des de bona part del municipi badaloní. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha anunciat que ha activat fins a 14 unitats i que a conseqüència del foc hi ha hagut almenys quatre ferits greus.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha informat a través del seu perfil de Twitter sobre l'incendi, assegurant que la nau està «okupada il·legalment». Albiol ha assegurat que els regidors del govern municipal amb responsabilitat sobre la qüestió s'han traslladat al lloc dels fets per coordinar les actuacions, alhora que ha desitjat que «no hi hagi persones afectades».