Els nous camions que s'incorporen a la flota dels Bombers de la Generalitat.

Espectacular rescat dels Bombers: salven un cavall que havia caigut dins un torrent

L'operació, que ha comptat amb la participació de diverses dotacions del cos d'emergències, s'ha allargat durant prop de 24 hores

Espectacular rescat dels Bombers de la Generalitat. El cos d'emergències ha aconseguit rescatar en bon estat un cavall que havia caigut dins un torrent de difícil accés a Sant Llorenç d'Hortons, a la comarca de l'Alt Penedès. L'avís es va rebre aquest divendres a les 16.53 hores i l'operatiu, en què hi han arribat a treballar fins a nou dotacions dels Bombers, s'ha allargat fins a aquest dissabte al migdia.

Durant la tarda d'ahir, un cop es va rebre l'avís, es va intentar el rescat amb un helicòpter, però l'intent no va tenir èxit. Posteriorment, l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i el Grup Operatiu de Suport (GROS) van treballar per millorar l'accés, obrint una rasa perquè el cavall pogués sortir. L'animal va avançar un tros, però va caure sense poder moure's.

El cavall, esgotat, va passar la nit tapat amb menjar i aigua, amb el suport d'efectius dels Bombers, entre ells un veterinari.

El treball dels Bombers dona els seus fruits: el cavall, rescatat amb èxit

Durant la jornada d'aquest dissabte al matí, efectius de l'EPAF dels Bombers han desbrossat la zona per facilitar l'accés i l'extracció del cavall, amb gruatge, des de l'helicòpter bombarder. El cos d'emergències ha col·locat una eslinga a la zona central de l'aeronau, per tal de fer més segura la maniobra, que ha comptat amb el suport d'efectius del GROS i del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers.

El treball dels Bombers, finalment, ha tingut un final feliç, ja que s'ha pogut rescatar el cavall en bon estat. L'animal, segons han explicat els Bombers, ja ha estat retornat al seu propietari.

A través de la xarxa social Twitter, des de la qual els Bombers han informat del rescat de l'animal, nombrosos ciutadans han felicitat el cos d'emergències per la feina feta per salvar la vida del cavall.

Un rescat similar a Móra la Nova fa dues setmanes

Cal recordar que fa un parell de setmanes, els Bombers van realitzar un rescat similar a Móra la Nova. En aquell cas, el cos d'emergències va comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal del municipi per rescatar una egua que havia caigut en un forat. 

En les tasques de rescat van fer servir una retroexcavadora, amb la qual van aconseguir treure l'animal, que no va patir ferides de consideració.