Imatge d'arxiu de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Rescat de pel·lícula dels Bombers aquest diumenge a Sitges

El cos d'emergències ha realitzat diversos rescats al medi natural durant la jornada d'aquest diumenge

Rescat de pel·lícula aquest diumenge a Sitges, a la comarca del Garraf, després que una dona de 44 anys que feia escalada a la zona de Penya Senyal —prop de la urbanització Garraf 2— caigués des d'una alçada de 12 metres. Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, l'avís s'ha rebut pocs minuts després de les tres de la tarda i s'ha activat la unitat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), així com l'helicòpter i dues dotacions terrestres.

Efectius dels Bombers han fet una primera atenció al lloc on havia caigut la dona accidentada, que estava conscient i que ha estat traslladada en llitera fins a la zona on estava l'helicòpter de rescat que ha fet l'extracció amb gruatge. Efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han traslladat la víctima a l'hospital de Bellvitge en helicòpter. En el rescat també hi han participat agents de la Policia Local de Sitges.

Un diumenge carregat d'actuacions dels Bombers en el medi natural

El rescat de l'escaladora a Sitges no ha estat l'única actuació dels Bombers en la jornada d'aquest diumenge, ja que han realitzat diversos rescats al medi natural. Els dos primers al voltant de la una del migdia. A la zona de la Sallenta, a Sallent (Bages), un ciclista s'ha accidentat a una pista forestal de difícil accés. Un altre ciclista s'ha accidentat a un corriol prop del camí de la Ramala, a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

A la tarda s'han fet dues actuacions més, una a Tossa de Mar (Selva) i una segona a Alfara de Carles (Baix Ebre). En el primer dels casos una persona s'ha torçat un turmell al camí de Ronda, i en el segon un excursionista ha caigut i s'ha donat un cop al cap.