Rescaten una excursionista de 18 anys en estat de deshidratació al Puigmal

La jove es trobava realitzant la ruta amb un company, el qual es trobava en bon estat

La muntanya de Puigmal, el cim més alt dels Pirineus gironins, situat a la frontera d'Espanya amb França
La jove es trobava escalant el Puigmal, el cim més alt dels Pirineus gironins | Catalunya Diari

Una excursionista de 18 anys amb deshidratació i defalliment ha estat rescatada aquesta matinada al Puigmal, al terme municipal de Queralbs (Ripollès). Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a les deu de la nit i hi van desplaçar dos equips del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), dues dotacions i el metge de Núria.

S'hi van dirigir en dos grups, un des de Fontalba i un altre des de Núria. En localitzar-la aquesta matinada l'han recuperat i han baixat caminant fins el cremallera de Núria, on han arribat prop de les cinc de la matinada d'aquest dimecres. Anava amb un company que es trobava bé.

Tal com han anunciat els Bombers a través de les xarxes, un cop van localitzar la jove en estat de deshidratació, van muntar un punt calent per ajudar a recuperar-la. Després, un cop revisant que la víctima es trobava bé, han procedit a baixar-la. 

El Puigmal és la muntanya més alta de la província de Girona, amb un cim situat a 2.913 metres. Es troba al Ripollès, tot i que comparteix territori amb la frontera francesa.

Més rescats de muntanya aquest primer semestre que en els mateixos mesos de 2019

Les autoritats i els sanitaris aconsellen no realitzar aquesta mena d'excursions o esports al ben mig de la pandèmia del coronavirus, ja que el màxim d'equips possibles estan destinats a les víctimes de la Covid-19. Aquest mes de juliol, els Bombers compartien el balanç dels rescats de muntanya que havien realitzat durant el primer semestre de 2020, i les dades no semblen pròpies d'un estat d'emergència mundial.

Els Bombers han fet més rescats de muntanya el primer semestre del 2020 que els que havia fet en el mateix termini del 2019, tot i els mesos de confinament per la pandèmia de la covid-19. Així, si l'any passat s'havien rescatat 685 persones en incidents a rius, barrancs, gorgs, rutes d'excursionisme o d'escalada, aquest any la xifra és de 726.

Però l'estiu encara no ha acabat, i els Bombers alerten, a més, que l'agost és el mes on tradicionalment s'han de fer més serveis d'aquest tipus, i per això demanen que s'extremi la precaució. Aquest any la temporada pot ser especialment complicada si es té en compte que, probablement, molta gent prioritzarà les vacances de proximitat a causa de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari