Els Bombers salven el conductor d'una furgoneta que havia quedat atrapada en un rec al Gironès

Els fets han tingut lloc aquest dissabte a la tarda al terme municipal de Vilobí d'Onyar

La furgoneta que ha quedat encallada a Vilobí d'Onyar el 28 de novembre de 2020.
La furgoneta que ha quedat encallada a Vilobí d'Onyar. | ACN

Nova actuació heroica dels Bombers de la Generalitat. La darrera s'ha produït aquest dissabte, 28 de novembre, pels volts de tres quarts de sis de la tarda, a la localitat de Vilobí d'Onyar, al Gironès. Els agents han salvat un home que s'havia quedat atrapat amb la seva furgoneta en un rec dins de l'esmentat terme municipal. Els Bombers han salvat el conductor assegurant escales entre la riba i el vehicle i gràcies a l'ajut d'un tractorista que s'ha posat també al rec per contenir la corrent.

En total, hi han treballat cinc dotacions de Bombers, que han evitat la desgràcia que es podria haver produït a causa de la riuada ocasionada per les pluges de les darreres hores a les comarques gironines. Aquest és un vídeo del moment de la intervenció:

La matinada ja havia estat intensa

Catalunya ha viscut una nit i matinada de forts xàfecs amb 50 trucades al telèfon d'emergències 112 i 32 avisos als Bombers de la Generalitat. La majoria de les incidències han estat per inundacions de baixos i filtracions d'aigua –cap de gravetat- amb Salou (Tarragonès) com un dels punts més afectats, amb 21 de les trucades al 112. Un dels serveis destacats va ser ahir divendres al vespre (20.16 hores) a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) amb la caiguda d'un llamp sobre una casa, que va afectar la instal·lació elèctrica i va cremar una mica de fals sostre. Cap persona va resultar ferida. Les precipitacions més abundants s'han acumulat al Vallès Oriental, Garrotxa, Selva i Osona amb registres de fins a 80 litres per metre quadrat.

Destaquen registres ahir divendres com els 76,5 litres del Puig Sesolles o els 71,3 de la Vall d'en Bas. En les últimes 12 hores els acumulats més importants s'han produït a l'Escala amb 36,4 litres, Figueres amb 35,2 litres, Portbou amb 33,6 litres i Barcelona-Plaça de Sants amb 33,2 litres, segons les dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya i Meteoclimatic.

Els rius Ges i Foix, amb gran cabal

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat a primera hora que el cabal del riu Ges, a l'estació de Torelló era de 60 m3/s i superava el llindar d'alerta. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ha recomanat als municipis de Vidrà, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló que mantinguin el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera. A partir de les 10 hores, el cabal del riu Ges ha afluixat i s'ha situat per sota del llindar d'alerta. L'ACA ha assenyalat però que cal mantenir la prudència ja que s'espera que es mantinguin les precipitacions a la conca de l'Alt Ter.


Comentaris

envia el comentari