Dos efectius dels Bombers amb l'Hilari, el gos que els ha ajudat a localitzar el seu amo desaparegut

Els Bombers troben un home desaparegut a Girona gràcies als lladrucs del seu gos

Els fets han tingut lloc la passada matinada en una zona pròxima a un polígon industrial de l'Alt Empordà

Diuen que el gos és el millor amic de l'home, una dita que aquesta passada matinada va quedar demostrada quan un home de 69 anys que s'havia perdut en una zona boscosa a prop del polígon industrial d'Ordis, a la comarca de l'Alt Empordà, va poder ser rescatat gràcies als lladrucs d'un dels seus gossos. Segons han explicat els Bombers de la Generalitat en un fil a la xarxa social Twitter, van rebre l'avís que un home havia sortit a passejar amb alguns dels seus gossos i no havia tornat a casa seva pocs minuts després de les deu de la nit. És per això que, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, van organitzar un dispositiu.

Fins a 15 dotacions dels Bombers, entre les quals hi havia efectius del GRAE i el Grup Caní de Recerca—, així com diverses patrulles de la policia catalana, van formar part del dispositiu que es va muntar als voltants del polígon d'Ordis, on es van localitzar el vehicle del desaparegut.

Localitzat gràcies al lladruc dels gossos

En un dels moments de la recerca, sobre la mitjanit, un binomi del Grup Caní de Recerca dels Bombers van sentir uns lladrucs de gos, que van posar sobre la pista els cossos d'emergència. Seguint els lladrucs, van localitzar el gos i l'home desaparegut, que, segons sembla, es va perdre després de trobar-se malament. Era al voltant d'un quart d'una de la matinada, dues hores després d'haver-se donat l'alerta de la desaparició.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons els Bombers de la Generalitat, l'home va ser localitzat en bon estat en una zona pròxima al polígon d'Ordis i va ser evacuat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Figueres per tal de fer-li una revisió. El cos d'emergències ha explicat a les seves xarxes socials que el gos que va donar l'alerta sobre el desaparegut respon al nom d'Hilari.