Imatge dels Mossos d'Esquadra durant un control en una rotonda de Reus, al Baix Camp

Els Mossos l'aturen borratxo i truca un amic perquè l'ajudi: però l'amic va més begut

L'home va passar a buscar un amic que conduïa begut a l'Alt Empordà i, quan els mossos li van fer la prova, va quadruplicar la taxa d'alcoholèmia

Surrealista i estrident succés a l'Alt Empordà. Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un conductor de 32 anys per haver agafat el cotxe amb una taxa d'1,03 mg/l d'alcohol. És a dir, quadruplicant el límit permès. Allò curiós del cas, però, és que la policia no el va aturar a cap control, sinó que va ser ell qui va presentar-s'hi per anar a recollir un amic a qui els mossos sí que havien atrapat conduint borratxo i sense carnet.

Els fets van passar aquest diumenge a Vilamalla, a la comarca Alt Empordà. Cap a les quatre de la tarda, els agents van aturar un jove de 29 anys, que mai havia obtingut el permís de conduir i que va marcar una taxa de 0,53 mg/l. Quan el noi va trucar a un conegut perquè l'anés a buscar, qui es va presentar al control encara anava més borratxo que ell.

El noi va trucar un amic perquè l'anés a buscar

Aquest diumenge a la tarda, els mossos van muntar un control entre la C-31 i el carrer Olot de Vilamalla. Cap a les quatre, els agents van aturar un conductor de 29 anys. El jove mai s'havia tret el carnet i, a més, havia agafat el volant anant borratxo. Quan va bufar per primera vegada va donar una taxa de 0,53 mg/l i quan li van repetir la prova, va marcar 0,51 mg/l.

La policia el va denunciar i li va immobilitzar el vehicle. Aleshores, aquest noi va trucar a un amic perquè anés a recollir-lo. Al cap de poca estona, un jove de 32 anys va arribar al lloc on hi havia el control per endur-se l'infractor. Però ell mateix també va acabar denunciat. I no administrativament, sinó penalment.

Els Mossos se'n van malfiar només veure'l

Quan el van veure arribar, els Mossos d'Esquadra ja se'n van malfiar. Per això, també van decidir fer-li la prova d'alcoholèmia. L'etilòmetre va marcar d'1,03 mg/l d'aire expirat; és a dir, molt per sobre del límit penal i quadruplicant la taxa permesa. Per això, els agents el van denunciar per alcoholèmia penal.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!