Un 'botellón' massiu a Sabadell acaba amb un detingut

L'Ajuntament investigarà l'actuació arran d'unes imatges que mostren un agent donant una puntada de peu a un noi

Agents dels Mossos d'Esquadra amb el cotxe
Els veïns van alertar de la presència d'un centenar de joves a la zona | El Confidencial

La Policia Municipal de Sabadell ha detingut un noi de 19 anys en una actuació per dissoldre un 'botellón' multitudinari al pati interior d'una illa de cases. Segons detalla l'Ajuntament, diversos veïns van avisar la policia al voltant de les set del vespre d'aquest dimarts per alertar que hi havia un centenar de joves provocant molèsties. 

Un jove detingut per atemptat contra l'autoritat

En arribar els agents, bona part del grup va fugir mentre alguns joves van increpar la policia. Un d'ells va arrencar el número d'identificació d'un agent i el va agredir, motiu pel qual va ser detingut. Alhora, a través de les xarxes socials s'han difós imatges que mostren un policia donant una puntada de peu a un noi. L'Ajuntament ha anunciat que obrirà una investigació per esclarir els fets.

Els fets van passar al pati interior dels carrers de Lucà, Marcial i Ovidi. El jove detingut està acusat d'un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat, mentre l'agent agredit va ser atès per lesions lleus. En paral·lel, l'Ajuntament explica que va haver-hi un altre noi que va fugir llençant una ampolla de vidre contra un dels efectius policials sense arribar a ferir-lo.

A banda del detingut, la Policia Municipal va identificar tres joves més. El consistori sosté que vol obrir una investigació interna per analitzar les circumstàncies de l'actuació «i disposar de totes les dades».

Decisió urgent del Govern: el Vallès Occidental empitjora

Aquests desafortunat succès ha tingut lloc mentre el Departament de Salut i els ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Ripollet (Vallès Occidental) han acordat fer cribratges de covid-19 en aquests municipis per controlar l'augment de casos positius detectats els últims 14 dies. Segons informa Salut, l'objectiu d'aquestes proves massives és «no haver d’arribar a imposar restriccions més severes com a altres municipis».

Durant els propers dies el SEM instal·larà unes carpes davant els centres d'atenció primària dels barris on ha crescut la incidència de la covid per fer els testos. «La situació no és d’alarma, però volem evitar conseqüències més greus»,, apunta Anna Aran, gerent de la Regió Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, que remarca la necessitat de frenar les cadenes de transmissió.

El desplegament de testos massius ha estat un dels principals acords de la reunió celebrada aquest dilluns entre el Departament de Salut i responsables de vigilància epidemiològica, atenció primària i diversos tècnics de Salut de Sabadell, Terrassa i Ripollet per definir una estratègia conjunta per frenar l'expansió de la covid.

Salut destaca que les entitats implicades en la intervenció se seguiran reunint al llarg d’aquest dimarts per tal d’acabar de concretar l'operativa.


Comentaris

envia el comentari