Brayden Smith, un jove de 24 anys que va fer-se famós per guanyar en repetides ocasiobs el concurs 'Jeopardy!'

Mor amb només 24 anys un concursant estrella de la televisió

El jove ha mort de manera «inesperada», segons anuncien els mitjans

Els Estats Units ha començat el dia amb una trista notícia. Brayden Smith, un reconegut concursant del programa 'Jeopardy' ha mort als 24 anys.

La defunció s'ha donat a conèixer a través d'una necrològica que ha estat publicada en la pàgina 'Dignity Memorial' i ha commocionat a tots els seguidors d'aquest jove que es va fer popular gràcies a la seva participació en el concurs de preguntes, així com al propi format.

«Se'ns trenca el cor en anunciar que nostre Brayden Smith ha mort de manera inesperada recentment. Estem molt agraïts perquè Brayden fos capaç de viure el seu somni en 'Jeopardy'», han lamentat des de les xarxes socials del concurs, els qui també li han descrit com una persona «amable, divertida i absolutament brillant». 

«El millor de la meva vida va ser passar temps amb Trebek»

Encara que Brayden Smith es va llicenciar en Econòmiques, destacava sobretot per la seva formació autodidacta que li feia dominar pràcticament tots els camps del saber i que li va portar a presentar-se a 'Jeopardy', un dels programes més veterans i complicats de la televisió dels Estats Units.

Un concurs de preguntes i respostes que va ser estrenat l'any 1964 per la NBC. El jove de 24 anys sempre va somiar amb guanyar algun dia un format conduït per Alex Trebek. Un somni que va aconseguir aconseguir en més d'una ocasió. Brayden Smith va concursar sis vegades en el programa i cinc d'elles es va proclamar guanyador. 

Brayden Smith va morir de manera «inesperada»

El jove de 24 anys va néixer a Henderson, Nevada. Era un apassionat del coneixement i un fidel defensor de la justícia. Després de la seva graduació en Econòmiques, volia estudiar lleis i convertir-se en advocat del govern federal, però la mort li va sacsejar abans que pogués complir amb els seus desitjos. 

Brayden Smith va morir el passat 5 de febrer de manera «inesperada», tal com ha explicat ara la seva mare a 'The New York Times'. De moment es desconeixen les causes de la defunció. 

Encara que no va poder complir el seu desig d'arribar a ser advocat del govern federal, el jove sí que va poder fer realitat altres somnis. Des de petit va voler participar en un programa presentat per Alex Trebek i 'Jeopardy' li va brindar aquesta oportunitat. 

El conductor portava al capdavant d'aquest longeu concurs estatunidenc des de 1984 i Brayden Smith va coincidir amb ell en els últims programes que el canadenc va presentar abans de morir per coronavirus el mes de novembre passat. 

Alguna cosa que va portar al jove de 24 anys a donar-se a conèixer per les xarxes socials com «l'últim gran campió d'Alex». El llicenciat en Econòmiques va aconseguir guanyar un total de 115,798 dòlars (una mica més de 95.000 euros) en les cinc victòries que va aconseguir en 'Jeopardy'. 

Alex Trebek portava més d'una dècada al capdavant del programa quan Brayden Smith va néixer, però això no va ser un impediment perquè es convertís en un referent. En una entrevista en 'Deseret New', el concursant va descriure al presentador del format com un «pilar» per a ell. La primera vegada que va concursar encara era a l'escola primària i encara era «molt dolent». 

«El millor de la meva vida va ser passar temps amb Trebek. Estar finalment en l'escenari amb algú a qui he vist cinc nits a la setmana durant més d'una dècada va ser realment un somni fet realitat», va assenyalar el jove. 

Gran concursant

'Jeopardy' no va ser l'únic concurs en el qual va participar Brayden Smith. Durant la seva etapa escolar va ser semifinalista del National Merit Scholar i també va portar al seu equip escolar al subcampionat estatal del Quiz Bowl. 

Ara la seva família ha creat una campanya de donacions, denominada Fons Commemoratiu Brayden Smith, «dedicada a promoure les aspiracions educatives dels estudiants del sud de Nevada».