Dos bombers del cos especial GRAE durant un simulacre de rescat l'any 2016

Impressionant dispositiu de recerca per la desaparició d'un avi al Pla de l'Estany

Una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat hi participen

Els Bombers de la Generalitat busquen un home de 95 anys perdut a Banyoles (Pla de l'Estany). El cos ha rebut l'avís aquest diumenge al voltant de les tres de la tarda. Els efectius han iniciat la recerca per la zona urbana del municipi, així com els camins dels afores. Els Bombers s'han desplaçat amb una desena de dotacions, entre les quals hi ha els gossos del Grup Caní de Recerca (GCR). A la recerca també hi participen efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE).

Els Bombers rescaten un gos precipitat per una cinglera al Vallès

Alhora, hem de mencionar que els bombers han rescatat avui un gos, després d'haver patit una forta caiguda al Vallès Occidental. Concretament, el cos d'emergències ha explicat que l'animal ha estat rescatat després de precipitar-se per una cinglera durant uns quatre metres a la zona de la Mola de Sant Sadurní, al municipi de Gallifa. 

Els fets han tingut lloc el matí d'aquest diumenge, i l'avís als Bombers ha estat enviat a les 10.39 hores. Per a poder recuperar l'animal, els bombers han baixat els quatre metres fent ràpel, i finalment han aconseguit recuperar el gos. En total, han treballat tres dotacions dels Bombers, i també mitjans aeris.

No ha estat l'única actuació aquest diumenge, i és que un total de cinc dotacions del cos també han intervingut per apagar un foc en una masia de la Llacuna, a la comarca de l'Anoia i molt a prop de la carretera BV-2136.

L'avís ha estat rebut a les 13.22 hores, i fins al lloc s'han desplaçat efectius dels Bombers, que han revisat i apagat els punts calents. Alhora, han comprovat que les bigues i la teulada de fusta de l'immoble no hagin patit danys importants, i han dut a terme tasques de ventilació.