Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Una broma pel casament d’Aragonès s'admet com a prova pel judici del procés

El jutge Llarena va acceptar la prova presentada per la Guàrdia Civil sobre els suposats pressupostos de la República Catalana
El PDF s'ha presentat com una prova sobre la suposada rebel·lió de Catalunya, on hi hauria pressupostos preparats | Govern.cat

 

Un dels documents que consten aportats al sumari de la causa 20907/2017, pel judici contra el procés sobiranista, és ni més ni menys que una broma feta pel casament del, aleshores, secretari d’Economia Pere Aragonès. Els documents, presentats per la Guàrdia Civil i acceptats pel jutge Pablo Llarena com a prova són  dues portades amb el títol Pressupostos de la República Catalana en format PDF, segons informa ‘El Món’.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Aquests papers eren un «regal de comiat de solter» per Pere Aragonès, que es va casar en aquella legislatura, el mes de juny de 2017. Sembla que el personal d’economia li va fer aquest present utilitzant la imatge dels pressupostos de la Generalitat, amb una fotografia de fons de Pineda de Mar, el poble on va néixer el regidor.

Els analistes de la Guàrdia Civil van considerar clau aquest correu per inculpar Economia dins de l’estratègia independentista. El PDF es va trobar entre els correus del, en aquell moment, secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó. A més, durant les testificacions, els comandaments policials van posar molt d’èmfasis d’aquests papers per dur a la realitat una suposada Catalunya independent.

República
En el cartell es pot veure Pineda, el poble de naixement de Pere Aragonès | Cedida

Una broma per un casament al Suprem

El PDF amb les imatges de Pineda i l’esmena als Pressupostos anava acompanyat d’un mail on estava adjunt el document dels suposats «pressupostos de la República Catalana». El correu l’havia enviat Anna Tarrach Colls, directora general de Pressupostos, a Salvadó, amb el text: «Propostes que podeu decorar i esmenar com vulgueu. La segona pàgina, suposadament, és Pineda. Que algú ho comprovi!!!».

Quan se li va preguntar a Pere Aragonès sobre aquesta suposada prova, l’ara vicepresident del Govern, va respondre amb sorpresa: «És una broma que em van fer pel casament,... però aquest és el nivell dels informes». De fet, Aragonès declararà al judici el pròxim 23 d’abril, coincidint amb Sant Jordi.

Cal recordar, que  aquest correu en concret està senyalat com una de les proves principals per imputar de rebel·lió els presos independentistes i relacionar el departament d’Economia amb l’intent de crear la República Catalana. A més, aquesta setmana s’espera que testifiquin més comandaments del Cos Nacional de Policia i dels Mossos d’Esquadra, entre ells, el substitut de Ferran Lòpez, qui es va encarregar de dirigir la policia catalana després de la destitució de Trapero, com a comissari en cap.