Detecten una vintena d'afectats per salmonel·losi després de menjar en un restaurant de Barcelona

Malgrat que ja no hi ha cap persona ingressada, tres persones han requerit atenció sanitària | També s'ha diagnosticat la malaltia a diversos treballadors de l'establiment

Imatge arxiu SEM
Una vintena de persones han estat diagnosticades amb salmonel·losi després de menjar en un restaurant de Nou Barris | Cedida

Una vintena de persones estan afectades per salmonel·losidesprés de menjar en un restaurant del districte de Nou Barris de Barcelona, segons han confirmat fonts municipals. Tres han requerit atenció hospitalària, tot i que ja no hi ha cap persona ingressada. Tots els casos detectats es van produir abans del 20 d'agost. Dos dies més tard es va fer una inspecció al local i es va requerir una neteja a fons de l'establiment. Encara s'estan fent analítiques. Alguns dels treballadors també estan afectats pel brot, i hauran d'estar de baixa mèdica fins que es comprovi que han eliminat el bacteri del seu organisme. La ciutat detecta entre dos i tres brots de salmonel·losi cada any.

Un 50% menys de casos des del 2004

El nombre de brots d'infecció alimentària s'ha reduït a la meitat a Catalunya des del 2004, quan se'n van declarar 185. Les dades més actualitzades són del 2017, any en què se'n van registrar 92. Tot i aquesta caiguda, en els darrers anys hi ha hagut un repunt dels brots en el sector de la restauració, amb 64 el 2017, el 70% del total. El 2014 se n'havien registrat 27 i des d'aleshores han anat pujant. Són dades que va donar a conèixer el passat juny l'Agència de Salut Pública de Catalunya en el balanç de deu anys de política integrada de seguretat alimentària.

Mesures per garantir la higiene en el sector 

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va avançar que es treballa en un sistema d'informació «objectiva, clara i gràfica» perquè els restaurants acreditin el nivell d'higiene: «Igual que un ciutadà abans d'entrar a un restaurant pot veure el menú i els preus, volem que hi hagi una informació similar sobre si el nivell d'higiene és adequat o si en la darrera inspecció va tenir problemes», va declarar.

També et pot interessar...


Comentaris
Carme
Pregunto? DE QUE SERVEIXEN LES INSPECCIONS?

envia el comentari