Desaparició a Lleida

Busquen a l'Ània, una menor desapareguda a Lleida

La jove només té 15 anys

Preocupació davant la desaparició d'una menor a la ciutat de Lleida. De la jove no se'n sap res des del 15 de juny.

Nova desaparició a Catalunya, en aquest cas a la capital del Segrià, a Lleida. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra han demanat la col·laboració ciutadana per tal de localitzar a l'Ània, una noia menor d'edat de 15 anys.

La noia va ser vista per darrera vegada aquest dimecres, 15 de juny

En una publicació a les xarxes socials, la policia catalana ha demanat col·laboració, ja que en ser una menor la fa més vulnerable.

«L'Ània té 15 anys i va desaparèixer el 15 de juny a Lleida. Ajuda'ns a trobar-la», ha piulat.

L'Ània es una noia amb els cabells negres, que mesura 1,70 aproximadament i, normalment, vesteix estil gòtic amb jersei i faldilla de color negre.

Desaparició a Barcelona amb final feliç

El passat 12 de juny, va desaparèixer una dona de 78 anys a Barcelona, la qual va ser vista per darrer cop al barri de Gràcia de la ciutat comtal

En una publicació a les xarxes socials, la policia catalana va explicar que la desapareguda no va tornar a casa el passat diumenge i que se li va perdre la pista. 

En aquest sentit, en la publicació a xarxes socials, els Mossos d'Esquadra, tal com han fet aquest cop, van fer una breu descripció de l'àvia. A més, van posar de manifest que, en el moment de la desaparició, portava pantalons blaus, una dessuadora blanca i una cartera vermella.

Uns dies més tard, el cos de policia va fer públic que havien trobat a la dona sana i salva.

Com actuar davant la desaparició d'un familiar

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia.

Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.