Agentes de la guardia civil cubriendo un cuerpo en la playa

Busquen el cap d'un home decapitat a Espanya

L'embarcació en què anava la víctima mortal va ser atropellada per un ferri ple de passatgers al port d'Eivissa

Un macabre succés omple avui les pàgines de la crònica de successos. Un home de 46 anys ha mort decapitat al port d'Eivissa, quan la seva embarcació ha estat atropellada per un ferri. Els equips de salvament marítim han trobat el cos de la víctima, i ara busquen el seu cap. Els fets han succeït aquesta passada nit, a dos quarts de dotze, a la bocana del port eivissenc.

Un ferri de passatgers, el Formentera Direct, que cobria la línia Eivissa-Formentera va passar per sobre d'una embarcació particular. Hi viatjaven dues persones, totes dues de nacionalitat espanyola, que van patir les conseqüències de l'impacte. Un dels tripulants va morir a l'acte ja que el ferri va seccionar violentament el seu cap. L'altre va caure a l'aigua i va ser rescatat per una barca auxiliar. Ara es troba fora de perill, mentre que la Guàrdia Civil investiga per aclarir els fets.

El cos sense vida i les restes de l'embarcació van ser traslladats al port per deixar-los a les mans de la Guàrdia Civil i l'equip de forenses. Mentrestant, el Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, els GEAS, està realitzant la recerca de la resta de l'embarcació i el cap de la víctima a la zona on s'ha produït el sinistre, a la bocana del port. 

Un testimoni va alertar de l'accident des del nucli d'Eivissa

La trucada al 112 d'un testimoni que havia vist l'accident des de la muralla de Dalt Vila va alertar d'un fort xoc entre dues embarcacions a la bocana. El testimoni assegurava haver sentit una col·lisió, precedida per uns crits. Al mateix temps, el Formentera Direct de Baleària va donar l'avís que havia patit un accident i va desplegar l'embarcació auxiliar per rescatar les persones que hi pogués haver a l'aigua. Així, es va poder socórrer el tripulant que havia resultat ferit.

A més, Salvament Marítim va mobilitzar una embarcació per ajudar en les tasques de rescat. En el dispositiu també van participar altres vaixells del port d'Eivissa i un iot que entrava al port en aquells moments. La ràpida actuació va permetre socórrer el primer dels tripulants accidentats, deu minuts després de la col·lisió. Des del ferri van informar que havien tret una persona amb vida de l'aigua, que estava ferida i que era traslladada a terra ferma. Es buscava a el segon dels tripulants de l'embarcació.

Prop de quaranta minuts després, Salvament Marítim va localitzar el cos decapitat de l'altre tripulant a l'aigua. La prioritat ara és trobar el cap de la víctima i la resta de l'embarcació, a més d'aclarir les circumstàncies de l'accident.

Els tripulants de l'embarcació podrien haver incomplert la normativa contra els abordatges

Les autoritats sospiten que el vaixell sinistrat podria haver incomplert el Reglament internacional per prevenir els abordatges (RIPA). Això encara no està confirmat, però podria ser degut a una temeritat dels tripulants. De fet, a l'entrada i sortida dels ports és on aquest tipus d'accidents són més freqüents. L'incident ocorregut ahir a la nit a Eivissa posa de manifest amb tota la crueltat les conseqüències que poden tenir. 

Per la seva banda, Baleària ha detallat en un comunicat el desenvolupament de les tasques de rescat que es van realitzar després de l'incident. Els 142 ocupants del ferri (132 passatgers i deu tripulants) van sortir il·lesos. El ferit de l'altra embarcació va haver de ser atès per un atac d'ansietat. El capità i la companyia han expressat el condol per la mort de la víctima mortal i han traslladat els condols als seus familiars. Diuen que estan col·laborant amb les autoritats i les companyies d'assegurances.