Imatge de María Zapata Ortiz, la nena de 13 anys desapareguda a Espanya

Busquen dues nenes de 13 anys desaparegudes a Espanya: quelcom no quadra

María Zapata Ortiz i la seva amiga estan en parador desconegut des de diumenge passat, 27 de març

Almeria busca desesperadament dues nenes de 13 anys. María Zapata Ortiz i una amiga es troben en parador desconegut des de diumenge passat, 27 de març.

A totes dues se'ls va perdre la pista després d'abandonar el domicili familiar d'una, el qual està ubicat a l'avinguda Pablo Iglesias, a la capital d'Almeria. María i la seva amiga es dirigien a casa de l'altra, situada al carrer Memoria, on passarien juntes la nit de diumenge, segons 'La Voz de Almería'.

Només 180 metres són els que separen l'avinguda del carrer, fet que suposa uns dos minuts caminant. No obstant això, mai van arribar al domicili i res se sap de les dues menors, ja que se'ls va perdre el rastre per complet.

Imatge de Google Maps de la distància entre el Carrer Memorias i l'Avinguda de Pablo Iglesias a Almeria
La distància entre les llars de les dues menors desaparegudes a Almeria | Google Maps

Hi ha una altra versió dels fets

Tot i això, 'Diario de Almería' apunta que tant María Zapata com la seva amiga havien acudit al 'pub' 'Mala Mía'. Pel que sembla, allà van ser vistes amb un parell de joves que no eren coneguts al local.

Aquest mitjà assenyala que a les dues menors se'ls va perdre la pista quan van abandonar el 'pub' al costat dels dos nois. A més a més, l'amiga de María Zapata estaria fent publicacions a la xarxa social Instagram, on presumptament estria manifestant que totes dues s'han «fugat».

Persona manipulant un telèfon mòbil.
L'amiga de María Zapata hauria fet, presumptament, publicacions a Instagram manifestant que s'han fugat | Arxiu

María Zapata i la seva amiga mai van arribar al domicili

No se sap on es poden trobar María Zapata i la seva amiga. De moment, l'únic que se sap amb certesa és que no van arribar al domicili situat al carrer Memoria diumenge passat.

«Va sortir amb la seva amiga que s'anaven a dormir a casa seva i no hi van arribar ahir a la nit», explica Sonia Ortiz, la mare de María, a 'La Voz de Almería'.

La mare de Zapata va començar a alarmar-se després que la seva filla no aparegués a casa al matí per posar-se l'uniforme i anar a escola.

«He estat esperant i quan he vist que començaven les classes i no venia, he anat a casa de l'amiga amb qui se'n va anar a dormir i la mare m'ha dit que no hi van arribar ahir a la nit», exposa Sonia Ortiz. La mare també apunta que la seva filla és una nena «molt bona, que no surt de marxa».

La mare de María Zapata denuncia la seva desaparició

Des d'aquell moment, no se sap res de María Zapata Ortiz i la seva amiga. Sonia Ortiz, la mare de María, ha presentat una denúncia a la Comissaria de la Policia Nacional d'Almeria.

Així, Ortiz ha facilitat una descripció de la menor per tal de poder rebre qualsevol pista que condueixi fins al seu parador. María Zapata Ortiz té 13 anys i vestia una dessuadora negra i uns 'leggins' foscos el dia que va desaparèixer. A més, anava abrigada amb una armilla plomissol i unes sabatilles de la marca 'Nike'.

Ja es compleixen més de 24 hores des de la desaparició de la menor i la família està demanant ajuda per trobar qualsevol rastre que els porti fins a la nena.

La imatge de María Zapata ja està circulant per les xarxes socials per facilitar-ne la cerca. La preocupació a la família és màxima, ja que el telèfon mòbil de la menor està apagat des de les sis del matí de dilluns. A més, l'associació 'SOS Desaparecidos' també ha difós a través de les xarxes socials un cartell amb diverses vies de contacte.

Els familiars de María Zapata assenyalen que la nena s'ha connectat a Instagram, per la qual cosa hi ha esperança que la menor estigui sana i salva. «No sabem res, el mòbil està apagat i l'únic que hem vist és que ha tingut alguna connexió a Instagram», apunta Ortiz.