Primer pla de Claire Bridges

Claire, la model que ha perdut les dues cames als 21 anys per la covid-19

Claire Bridges va estar dos mesos lluitant per la seva vida a causa de les complicacions del coronavirus que va patir

Claire Bridges és una model nord-americana de 21 anys que ha estat testimoni de com la seva vida ha fet un gir de 180 graus. La covid-19 es va interposar al seu camí, i a causa de les complicacions que va patir, va estar dos mesos lluitant per sobreviure.

Finalment es va salvar, però va haver de pagar un preu molt alt. I és que va perdre les dues cames per problemes derivats de la malaltia, i la seva vida ja no tornarà a ser com abans.

Claire Bridges va perdre les dues cames després de contagiar-se de coronavirus

El cas d'aquesta jove de Florida és un exemple clar de com la covid-19 pot arribar a afectar el nostre organisme. En aquests més de dos anys de pandèmia, encara hi ha comportaments del virus que els metges encara no entenen.

Claire acaba de fer 21 anys. El 16 de gener, va ingressar al Tampa General Hospital de Florida, ja que es va començar a trobar malament i va donar positiu en coronavirus.

Claire Bridges posant amb els ulls tancats
Claire Bridges va estar dos mesos ingressada a l'UCI | Instagram

La model estava vacunada, però des que va néixer arrossega problemes cardíacs, els quals la van portar ràpidament a l'hospital. Es queixava d'un dolor insuportable a les cames, i els metges van decidir ingressar-la a la unitat de cures intensives després de veure el diagnòstic.

Va patir una sèrie de complicacions derivades de la covid-19 que la van posar en una situació molt delicada: miocarditis, rabdomiòlisi (un tipus de descomposició del teixit muscular que després passa a la sang), pneumònia lleu, cianòtica i acidosi. 

Un cop a l'UCI, va necessitar respiració assistida i se li va parar el cor. Ràpidament l'equip mèdic va intentar salvar-li la vida amb nombroses maniobres de reanimació. El cor de Claire va tornar a bategar, però el mal a les cames era irreparable, motiu pel qual van haver d'amputar-les.

La jove ja ha pogut tornar a casa

Després del fort impacte que va suposar perdre les dues cames, Claire es va esforçar per tirar endavant i adaptar-se a la nova realitat. La seva vida ja no seria com abans, però va poder sobreviure, que era molt més important.

Es va sotmetre a diverses operacions i, fa deu dies va tornar a casa i va recuperar la vitalitat que havia perdut després de mesos al llit. Mitjançant el seu compte d'Instagram, informa sobre els progressos que va fent. Per exemple, quan va poder seure per primera vegada.

Un cop a casa, Claire va celebrar amb la família i amics el seu aniversari dels 21 anys amb una festa on no hi va faltar ningú. «A caseta i a l'exterior», escrivia feliç de tornar a sentir l'aire i la calidesa del sol.

No obstant això, encara li queda molt de camí per transitar fins que s'adapti al gran canvi que suposa la situació en què es troba. De moment, fa teràpia, tant física com ocupacional, i una infermera la visita a casa seva diverses vegades a la setmana.

Tal com ella mateixa ha explicat, es troba bé i es pot moure amb més independència. De fet, està convençuda que, amb l'ajuda d'una pròtesi, aviat tornarà a posar-se dreta i a caminar.

Claire Bridges
La model va fer 21 anys només sortir de l'hospital | Instagram

La família de Claire està molt orgullosa del coratge que ha demostrat, i el seu pare fins i tot li va dedicar una publicació a Instagram en què va lloar la fortalesa i valentia de la jove. «Estic molt orgullós de tu; m'inspires. En dos mesos, has superat més coses de les que qualsevol de nosaltres podria afrontar en tota una vida», escrivia. «Quan menys t'ho esperis, tornaràs a escalar. T'estimem molt», afegia.

Mitjançant la plataforma GoFundMe, s'ha obert un compte per a recaptar fons destinats a ajudar la model. De moment, han aconseguit 110.000 dòlars d'un objectiu de 115.000.f

A més, l'organització 50 Legs, que ajuda la gent que necessita pròtesis i no les pot pagar, també s'ha bolcat en Claire. Tota una comunitat que l'única cosa que volem és que la jove recuperi aquesta part de la seva vida que el virus li va robar.