Muntatge Ertzaintza

Busquen un home a Espanya que hauria matat 4 persones a través d'una app

Busquen el principal sospitós per drogar i robar les seves víctimes

L'Ertzaintza ha iniciat una investigació per intentar aclarir què s'amaga després de la mort de quatre homes a Bilbao. La troballa d'un últim cadàver ha posat sobre la pista que potser no és l'única víctima d'un mateix assassí.

Quatre cadàvers i un mateix assassí

Tot va passar quan el 18 d'octubre del 2021 es va trobar el cos sense vida d'un home de 43 anys a la ciutat de Bilbao. Ràpidament, l'Ertzaintza va trobar una sèrie de circumstàncies concretes que envoltaven el cruel assassinat.

El més cridaner en la investigació va ser quan van comprovar que aquest últim cas tenia les mateixes coincidències que tres morts més. Els mesos de setembre i octubre de 2021, tres cossos d'homes van ser trobats sense vida a la capital biscaïna.

Un cordó policial
L'homicida drogava i robava les seves víctimes | Cedida

Tots eren homes homosexuals que vivien al centre històric i feien servir la mateixa app per aconseguir cites. Al principi no es va sospitar que les morts tinguessin relació entre elles. No es van trobar indicis de violència als cossos i els seus domicilis no estaven capgirats, fet que apuntava a morts naturals.

I així és com es va dictaminar fins que el germà del quart mort va fer saltar la veu d'alarma. Com en els casos anteriors, l'autòpsia no va dictaminar que la seva mort hagués estat arran d'un acte delictiu. Tot i això, el familiar ha denunciat que, després de la mort, els comptes de la víctima havien estat saquejats.

Pla detall de la llum de la policia
De moment, ha estat quatre els homes assassinats | Canva

Sens dubte, una persona havia aconseguit les seves claus del banc i havia buidat els comptes sabent que la víctima no ho denunciaria mai. Ho va fer usant per això diversos caixers automàtics fins a deixar-les a zero.

Després d'aquesta última informació, es va sol·licitar l'extracció i l'anàlisi de mostres de sang de la víctima. Els resultats van revelar que l'home de 43 anys havia ingerit èxtasi líquid, una droga que anul·la la voluntat de qui la consumeix. A més a més, en dosis elevades pot ocasionar la mort.

L'assassí podria escollir les víctimes mitjançant una app

Els investigadors van començar a lligar caps i van trobar algunes coincidències amb tres morts certificades més feia mesos. Als cossos de les víctimes també es va trobar la mateixa droga incapacitant. El que feia pensar que es tractava del mateix modus operandi i, per tant, del mateix presumpte assassí.

Segons la investigació, els quatre homes podrien haver conegut el sospitós a la mateixa aplicació de cites. Tots ells feien servir la mateixa app per conèixer gent i així mantenir o iniciar una relació.

Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter
Se sospita que el presumpte assassí fa servir una app de cites per trobar les seves víctimes | iStockPhoto

Pel que sembla el mòbil podria ser econòmic. L'Ertzaintza creu que l'homicida es va posar en contacte amb les víctimes per després acabar al domicili de les víctimes. Aquí els subministrava la droga per aconseguir les dades dels seus comptes bancaris, els quals saquejava després de causar la seva mort.

La policia autonòmica ja té un sospitós gràcies a una cinquena víctima que va aconseguir salvar la seva vida. L'home, un altre veí de Bilbao, es va salvar d'una mort segura el mes de desembre passat.

Agent policia basca
L'Ertzaintza ha donat un avís de crida i cerca | Europa Press

Amb totes les dades recollides, els investigadors tenen la identitat del presumpte homicida. Per ara es tracta de l'únic sospitós i ja pesa sobre ell una ordre de crida i cerca per intent d'homicidi.

De moment no han aconseguit trobar-lo i es troba en parador desconegut. S'espera que els pròxims dies s'aconsegueixi trobar el presumpte assassí per poder interrogar-lo i posar-lo a disposició judicial.