Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

Camelia, la nena d'un any i mig que ha mort després d'estar tancada i abandonada durant un mes

La Fiscalia demana 21 anys de presó per a la mare

La Fiscalia demana 21 anys de presó per a la mare de la petita Camelia a qui acusen d'abandonament i assassinat. La petita, de tan sols anys i mig, va perdre la vida després de passar un mes tancada i a les fosques al pis que tenia llogat la seva mare al carrer del Vent de Màlaga. Segons explica la Fiscalia i recull 'SUR', durant tot aquest temps, la dona no es va preocupar de la seva filla i la va abandonar amb només un biberó i unes galetes.

La mare de Camelia era una jove marroquina d'una família acomodada que va decidir instal·lar-se a Màlaga, el 2017, per continuar amb els seus estudis tot i que realment el que volia era amagar el seu embaràs al seu pare. La jove va tenir a Camelia el 4 de maig a l'Hospital Comarcal de la Axarquía, a Torre del Mar. 

Després de ser víctima d'agressió masclista per una exparella, que també va pegar la seva germana, va decidir anar a viure a la mateixa població amb ella, la nena i el seu cunyat. La jove s'hauria d'haver preparat per a la selectivitat durant el curs 2017/2018, a més, ho hauria d'haver fet sense cap problema perquè el municipi comptava amb una guarderia gratuïta i també comptava amb l'ajuda d'una amiga. No obstant això, no va assistir a classes i la família va deixar de pagar-li el curs.

Poc després, es va traslladar al pis de lloguer de Màlaga capital, que també li pagava la família. Des de la guarderia de Torre del Mar li van facilitar la documentació per canviar la plaça assignada a la nena per una a la ciutat però ella no va fer els tràmits i la va perdre.

La petita deixava de plorar per «esgotament»

Quan Camelia va tenir 15 mesos, l'agost del 2018, la jove va començar a treballar com a relacions públiques i cambrera d'una discoteca. La petita es quedava sola tota la nit mentre ella dormia a casa d'una amiga per poder descansar. Segons la seva versió, ho feia per no desperta a Camelia. El text de l'acusació explica que la nena estava 12 hores «sola a casa, desproveïda de l'atenció afectiva necessària i de les cures que precisa un nadó de la seva edat».

Una situació que va empitjorar a partir del setembre quan la jove va intensificar més la seva vida social i les hores que la menor estava sola. De fet, la jove es quedava a dormir a casa d'un amic i només tornava al pis a la tarda per alimentar a la petita. El fiscal destaca la brutícia i insalubritat que es va trobar al domicili. Per la seva part, els veïns han declarat que la nena plorava intensament i que només callava per «esgotament».

Al mes d'octubre l'acusada va abandonar definitivament a Camelia tot deixant-la tancada en un dormitori, amb la porta tancada, la persiana baixada i amb un biberó i unes galetes. Durant aquest temps, la jove va mantenir la seva intensa vida social nocturna, segons detalla la Fiscalia, i fins i tot el 27 de novembre va celebrar el seu vintè aniversari.

Camelia va estar abandonada durant més d'un mes

Preocupats perquè no sabien res d'ella ni de la nena, la família de l'acusada va arribar a viatjar fins a Màlaga. Un cop allí, la jove els va dir que una dona estava cuidant de la nena i que feia quatre dies que no la veia. Finalment, va confessar que l'havia abandonat durant més d'un mes i es va fugar.

Davant els fets, els familiars es van posar en contacte amb la Policia Local la qual parlant amb els veïns van confirmar que feia un mes que no escoltaven a la petita. Dins del pis van trobar el cos sense vida de Camelia al dormitori, al costat del biberó buit i restes de galetes. Al llit hi havia restes de cocaïna i paracetamol. L'autòpsia va confirmar que la nena feia entre 26 i 30 dies que havia mort a causa de la gana, la set i la falta de cures.

La jove va fugir i es va quedar a l'hostal on treballava una amiga. L'excusa que va donar al seu cercle més pròxim és que havia discutit amb la seva germana i aquesta volia truca a la policia motiu pel qual havia de tornar al seu país. Finalment, va confessar a l'amiga i al seu xicot que havia tingut tancada durant un mes la seva filla i que aquesta havia mort.

L'acusada va ser detinguda l'1 de desembre a casa del seu xicot després que aquest rebés una trucada de la policia. Un cop a comissaria va confessar els fets: «Un dia del mes 10 la vaig deixar tancada a l'habitació, amb un biberó i galetes, i no vaig tornar més a casa».