ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Perillós avançament d'un camió en una carretera catalana sense visibilitat

Els Mossos han compartit aquesta acció «com a mínim, irresponsable» i demanen «seny al volant»
Els Mossos demanen tenir seny al volant i no ser irresponsable per evitar greus accidents a les carreteres | Mossos d'Esquadra

 

La Direcció General de Tràfic (DGT) ha elaborat un informe en el qual es recull la quantitat d’accidents registrats a tot l’Estat espanyol i les víctimes mortals. Així, l’any 2018 es van  produir un total de 102.299 accidents de trànsit amb víctimes, en què 1.806 víctimes van morir i 138.600 van resultar ferides, de les quals 8.900 van ser ingressades.

 

Avançar en línia contínua està totalment prohibit

Entre diversos factors que han provocat aquests accidents, un de molt important és l’actuació dels conductors a l’hora de respectar la normativa vigent envers els senyals de trànsit. Com és el cas dels avançaments perillosos en moments o punts en què no s’hauria de fer, amb línia continua, en zones amb visibilitat escassa o nul·la o en avançar un ciclista.

 

És important recordar que amb línia contínua està totalment prohibit avançar, fer-ho suposa un dels majors riscs a les carreteres –a més d’una sanció de 400 euros i 4 punts del carnet– i pot provocar accidents mortals, sobretot per col·lisió frontal, ja que normalment els trams on es troben són perillosos o d’escassa visibilitat i en carreteres convencionals. És més, el 74% dels accidents mortals del 2018 han tingut lloc en aquest tipus de vies.

 

Tot i que existeixen casos excepcionals en els quals es pot avançar en línia continua o arrabassar-la sense ser sancionat –avançar ciclistes i ciclomotors deixant 1,5 metres com a mínim, vehicles immobilitzats, obstacles i persones/animals/vehicles de tracció animal, però sempre que la visibilitat ho permeti, sigui una acció ràpida i no es posi en perill cap usuari de la via–, els Mossos d’Esquadra han compartit un vídeo on es pot observar un avançament perillós i «com a mínim, irresponsable» d’un camió que aconsegueix retornar al seu carril ‘in extremis’.

 

 

També et pot interessar...