incendi ribera d'ebre

El cap de Bombers sobre l'incendi a l'Ebre: «La situació és molt crítica»

Les condicions meteorològiques no afavoreixen el control del foc

El cap de Bombers, David Borrell, ha destacat que la situació de l'incendi de la Ribera d'Ebre «és molt crítica». Actualment, s'estimen més de 5.500 ha cremades, pero les condicions meteorològiques no afavoreixen el control del foc i es creu que pot arribar a cremar-ne 20.000, segons Borrell.

A hores d'ara, els Bombers han aconseguit estabilitzar un terç del flanc dret, el més perillós. No obstant això, Borrell expressa la seva «preocupació»: «Pensem que amb les condicions meteorològiques actuals sobre flanc dret aquest sens pugui acabar obrint i pugi cap al nord i poguem tenir una afectació de moltes més hectàrees». 

Un total de 74 dotacions dels Bombers, 60 de les quals terrestres i 14 aèries, treballen per apagar el foc, que segueix descontrolat i ja ha cremat més de 5.500 hectàrees. Les flames també obliguen a desallotjar masos de cinc zones.  Durant la nit de dimecres a dijous, unes  80 dotacions terrestres han continuat treballant en les tasques d'extinció, i durant el matí de dijous s'aniran incorporant diversos mitjans aeris.

Paral·lelament, el flanc esquerre continua sent un problema, ja que està actiu. No obstant això, els Bombers preveuen frenar-lo «amb pocs recursos» cap a la carretera C-12.