Imatge d'escenografia medieval a Girona

Una capital catalana, 'bloquejada' pel rodatge d'una coneguda sèrie de Warner Bross

Els preparatius ja han començat aquest dimarts i es preveu que l'enregistrament s'allargui fins al dissabte

El barri Vell de Girona ha començat a ambientar-se per l'equip de rodatge de la sèrie nord-americana 'Mrs. Davis'. Aquest matí de dimecres, setze de novembre, es començava a instal·lar una gran pira i un escenari d'estil medieval al davant de la plaça dels Apòstols de la capital del Gironès. Al fons de la plaça també s'han muntat diverses parades que podrien tractar-se de la recreació d'un mercat.

Aquest dimecres el rodatge arrencarà al vespre a Sant Pere de Galligants, però no serà fins dijous que es gravin les escenes de major format. Concretament, s'espera que participin un total de quatre-cents figurants al llarg de la jornada del disset de novembre. La sèrie 'Mrs. Davis' és una ficció nord-americana dirigida per Damon Lindelof, creador de Lost i The Leftovers.

Un rodatge a diverses poblacions

Després d'enregistrar diverses escenes al castell de Sant Ferran al municipi de Figueres, la producció aterra a Girona per gravar les seqüències del Barri Vell de la ciutat. El passat dimarts, quinze de novembre, l'equip d'attrezzo ja va començar a instal·lar els decorats a la plaça dels Apòstols i voltants. El rodatge de la sèrie ha començat aquest dimecres al vespre a Sant Pere de Galligants i no es preveuen grans afectacions durant aquesta primera jornada.

En canvi, el dijous serà quan trepitgin la capital del Gironès per anar a la zona on s'ubica la Catedral de la ciutat. Aquí es preveu la gravació de diverses escenes amb un gran nombre de figurants. A més d'això, la productora ha demanat poder apagar l'enllumenat públic, per la qual cosa podria ser que l'enregistrament s'allargui durant la nit.

A causa d'aquest fet, entre dimecres i dissabte es faran diversos talls en la circulació. Concretament, els vehicles no podran circular de vuit del matí a vuit del vespre per la zona esmentada i voltants. Tot i que s'han reservat diverses places d'aparcament del Barri Vell per a garantir la logística del rodatge, els residents podran deixar els seus vehicles a l'aparcament de Ferrater i Mora.

Imatge del rodatge medieval a Girona
Els preparatius ja s'han iniciat a la plaça dels Apòstols de la ciutat | ACN

Encara que la sèrie es troba en fase de producció i no es coneix la data d'estrena, alguns dels actors són bastant coneguts. Bety Glipin, Tom Wlaschiha, Jake McDorman o Raphael Corkhill són alguns dels membres que participaran en la producció. El director de la mateixa és David Lindelof, un dels creadors de Lost i The Leftovers i produïda per Warner Bros, fet que porta a pensar que es podria estrenar a HBO Max, plataforma propietat de la mateixa productora.

Segons el portal IMDb, la sèrie mostrarà una batalla èpica entre la fe i la tecnologia. Amb aquest rodatge la demarcació gironina torna a posicionar-se com a escenari de grans produccions cinematogràfiques.