La Guàrdia Civil acusa els detinguts d'estar fabricant material incendiari des del mes de maig

La presumpta assassina de Cantàbria va guardar el cap de la seva parella com a record

L'home va desaparèixer el passat febrer i no es va emetre denúncia fins després de més d'un mes

Carmen Merino, de 61 anys, va ser detinguda ahir dilluns pel presumpte l'assassinat de la seva parella, Jesús María Baranda. La Guàrdia Civil ha determinat que l'acusada va entregar el cap de l'home a la seva veïna en una capsa, en què assegurava que contenia joguines eròtiques. Les amigues de la presumpta assassina la descriuen com una dona presumida i depressiva, i asseguren haver-la aconsellat, en nombroses ocasions, de combatre-la amb ajuda i oci.

Jesús María, que vivia des de feia 7 anys amb Carmen, va desaparèixer el passat febrer i es va tardar més d'un mes en denunciar-ho —fins que la seva germana i cunyada de la detinguda ho va tramitar—. Paral·lelament, Carmen va denunciar la desaparició de la seva parella  en el mateix moment i va explicar a la Guàrdia Civil que havia marxat de casa emportant-se tots els diners. En comprovar que no es van produir moviments bancaris sospitosos, els agents van avisar l'arrestada d'una visita al domicili en qüestió.

Carmen va entregar-li una capsa amb 'joguines sexuals' a la seva veïna

Així mateix, Carmen va preparar un pla imperfecte per evitar que la policia trobés les proves incriminatòries —tot apunta que el cadàver es trobava a casa seva—. La dona va anar a veure la seva veïna i li va entregar una capsa  dient-li: «Ha de venir la Guàrdia Civil a casa i Jesús María tenia en aquesta capsa 'marranades' (joguines eròtiques) que no vull que vegin perquè no s'enduguin una mala impressió». La veïna no va sospitar i va acceptar guardar-la però, evidentment, després d'uns dies aquesta va començar a desprendre una pudor molt forta.

En veure què contenia la capsa, el matrimoni —els veïns de Carmen i Jesús— va trucar les autoritats immediatament. En alertar-los, van telefonar a Carmen també. La detinguda i presumpta assassina va declarar que «algú va deixar la capsa a la porta de casa seva» i que va guardar-la perquè «era l'únic record que tenia d'ell».

També et pot interessar...