«Recordeu Abdelouahab Taib com qui era veritablement: un home carinyós i humil»

L'exdona del presumpte terrorista de Cornellà trenca el silenci en una emotiva carta enviada als mitjans

Extracte de la carta de l'exdona del presumpte terrorista de Cornellà.
Extracte de la carta de l'exdona del presumpte terrorista de Cornellà. | CatalunyaDiari.cat

Luciana Morales, l'exdona del presumpte terrorista de Cornellà, l'home que va entrar armat amb un ganivet a la comissaria dels Mossos i que va ser abatut per una agent de la policia catalana ha trencat el seu silenci enviant una carta als mitjans i a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari. Luci, com era coneguda al barri, explica en la carta, escrita a mà i difosa pel seu advocat, que és el primer cop que parla amb els mitjans de comunicació i ja avança que serà el darrer cop que ho farà.

L'exdona demana respecte

«M'agradaria aclarir que Abdelouahab no és totes les barbaritats que he arribat a veure i llegir», assegura. «Ell era un home bo, li agradava ajudar als altres, li agrada l'esport, com qualsevol. Era carinyós i per mi era, i seguirà sent, molt especial. L'única persona que m'ha arribat a conèixer i a entendre com sóc. Estimava la seva família per sobre de totes les coses; als seus amics. Per res del món era el que van explicant d'ell», segueix la carta de Luciana.

En l'escrit la seva exdona —s'havien acabat de separar feia pocs dies, i segons ells, tal com va explicar davant dels Mossos, quan havia fet públic que era homosexual— demana «respecte» i insisteix que ell «passava un mal moment». La seva exparella demana recordar Abdelouahab Taib com «qui era veritablement, un home carinyós i humil».«Demano que ens deixeu ja en pau; bastant dolor sentim», fa servir la dona per tancar la seva carta.

Els Mossos ho consideren un atac terrorista

Abdelouahab Taib va entrar la matinada del dilluns 20 d'agost a la comissaria dels Mossos de Cornellà i després de cridar algunes consignes, entre les quals es va referir a Al·là, va intentar ferir i matar una agent de la policia catalana que estava a la porta. La mossa després de poder-se aixecar va intentar aturar l'actitud de l'home, però com que no ho va aconseguir va disparar contra ell. Ho va fer quatre cops. Els dos primers contra el braç i la cama i finalment al cap, podent-lo neutralitzar.L'agent dels Mossos va evitar, segons la seva defensa, poden abatre l'home, una massacre dintre de la comissaria, on, per ser l'hora del canvi de torn, hi havia una quinzena de mossos canviant-se i sense armament.

El departament d'Interior va qualificar l'actuació de la mossa de «proporcional i adequada» i els Mossos d'Esquadra, a instàncies de l'Audiència Nacional, investiguen els fets com un atemptat terrorista, tot i que va ser considerat un fet aïllat, és a dir, sense cèdula ni infraestructura de suport darrere. Els propers passos de la investigació hauran de servir per confirmar la radicalització de l'home i què el va portar a atacar la comissaria de Cornellà.

Llegir la carta sencera de Luciana Morales:

Imatge de la carta sencera, enviada pels advocats de la família.
Imatge de la carta sencera, enviada pels advocats de la família. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari