Archie i la seva mare

Nou gir en el cas Archie, el nen de 12 anys que va morir per un repte viral

La mare coincideix amb els investigadors i creu que el fill va morir a causa d'una caiguda accidental

La causa de la mort d'Archie Battersbee encara sembla un enigma. La seva mare, Hollie Dance, el va trobar inconscient a terra en arribar a casa. El nen tenia una corda lligada al coll i tot semblava apuntar que havia intentat fer un perillós repte de TikTok.

En traslladar-lo a l'hospital, els pares van rebre la pitjor de les notícies: Archie havia patit una «mort cerebral». El temerari viral, que presumptament hauria intentat el jove, consisteix a lligar-se al coll cordes o altres objectes semblants per contenir la respiració el màxim possible. Aquesta falta d'oxigen al cervell provoca a les víctimes una asfíxia, que en el millor dels casos, només produiria un desmai.

Però aquesta versió sobre el repte que ja ha posat fi a la vida de diversos joves no convenç la família. La seva mare, igual que els investigadors, creuen que el tràgic succés podria haver estat causat per una caiguda accidental per la barana de casa seva. Després de conèixer que els investigadors haurien trobat alguns missatges en què el menor semblava desanimat Dance, en les declaracions, ha descartat rotundament la hipòtesi del suïcidi.

Archie nen repte viral
Archie tenia 12 anys i va ser trobat inconscient a casa seva. | Cedida

La família es va negar a acceptar-ho

Va ser Hollie Dance la primera a trobar el seu fill inconscient al costat de les escales de casa seva. En aquell moment, va demanar ajuda ràpidament per traslladar-lo immediatament a l'hospital. En arribar al Royal London Hospital, a l'est de Londres, Archie Battersbee va ser connectat a una màquina de suport vital després de certificar-li «mort cerebral».

Això hauria estat confirmat per una ressonància magnètica i els metges van advertir els pares que el seu fill no duraria més que aquella nit. L'hospital considerava que Archie no tenia possibilitat de recuperació i havien de desconnectar la màquina. La família no donava crèdit a allò que deien i es van negar a acceptar-ho.

En aquell moment, van començar una llarga batalla judicial per intentar mantenir amb vida el menor. El cas va arribar a les mans del Tribunal de Drets Europeu de Drets Humans que va autoritzar la desconnexió total del petit. Finalment Archie, que feia quatre mesos que estava en «mort cerebral», moria hores després que li retiressin els mecanismes de respiració assistida.

La causa d'aquest cas, que ha commocionat tota la societat britànica, continua sent una incògnita tant per a la família com per als investigadors. Ara, inclouen com a nova hipòtesi una possible caiguda accidental, encara que la suposició de l'insensat repte continua sent present. Nombrosos pares han denunciat la famosa aplicació per distribuir continguts perjudicials per als usuaris i en especial, i són menors d'edat.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: ¡Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!