Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

La pregunta que la Guàrdia Civil fa als veïns d'Esther López desembussa el cas

Esther López va poder ser atropellada per un vehicle blau que estan intentant localitzar

L'estranya mort d'Esther López a la localitat de Traspinedo continua sent un cas prioritari per a la Guàrdia Civil. De moment, la investigació es troba sota secret de sumari i el més probable és que la situació s'allargui uns quants dies més.

Amb el pas de les jornades s'han anat coneixent petits detalls sobre què va poder passar a la jove la nit del 12 de gener. L'autòpsia va revelar múltiples colpejades, un maluc trencat i un cop al cap. Són lesions compatibles amb les d'un atropellament.

Per les lesions que presentava Esther, tot fa indicar que el vehicle que la va atropellar podria ser un tot terreny o una furgoneta. A més, al seu cos van aparèixer restes de pintura blava, cosa que ha servit per agilitzar la investigació.

Amb aquesta informació, l'Institut Armat ha consultat diversos tallers de la zona. Volen saber si a l'últim mes i mig han pogut arreglar algun vehicle amb aquestes característiques. Però els agents no confien gaire en aquestes gestions, ja que sospiten que el conductor possiblement no hauria anat a un establiment per reparar els danys.

També han fet una traça pel poble i per altres localitats del voltant per conèixer possibles propietaris amb cotxes d'aquest color. Però no ho estan confiant tot a la investigació del vehicle esmentat.

Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.
Els veïns d'Esther han intentat col·laborar en la investigació. | Europa Press 

Treballen, a més, amb les dades que els poguessin facilitar les antenes de la zona on va aparèixer el cadàver. D'aquesta manera, podrien conèixer quines persones hi van passar aquella nit.

L'atropellament es presenta com a hipòtesi principal de la mort de la jove. No obstant això, tenen altres línies de recerca. Hi ha molt de misteri sobre què va poder succeir el dia de la seva desaparició, però també durant el període que va transcórrer fins que va ser trobada.

La família d'Esther López va denunciar la seva desaparició al cap de cinc dies, assenyala 'Voz Populi'. Però no era la primera vegada que passava. Amb anterioritat, aquestes absències no s'allargaven tant en el temps.

Els veïns de Traspinedo, agents i voluntaris van fer batudes durant diverses setmanes amb l'ànim de localitzar la jove. No va ser fins al 5 de febrer quan van aconseguir trobar-la. Va ser un senderista que passejava per la zona que va donar la veu d'alarma.

Al poble va sorprendre molt que ningú no fos capaç de veure-la en tot aquest temps. Havien rastrejat el mateix espai diverses vegades sense que ningú s'adonés de la seva presència.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La zona on va ser localitzada Esther. | Europa Press 

Els investigadors han pres testimoni a tot l'entorn de la jove, que es concentra en aquest municipi de només mil persones. Els ciutadans reclamen que el cas s'aclareixi com més aviat millor. Des d'aleshores, viuen amb la por al cos.

Esther López havia estat amb dos amics

Des que va desaparèixer Esther López, el focus dels agents s'ha posat en tres persones. Al «Manitas» i als dos amics amb qui va ser vista a les 02:30 hores sortint d'un bar. A partir d´aquí, se li perd la pista.

Tots estan sent investigats i el primer, fins i tot, va arribar a ser detingut, però en molt poc temps va ser posat en llibertat. No hi havia proves concloents que el relacionessin amb el succés. De moment té prohibit sortir de la província i ha d'anar diàriament a la caserna a signar.

Les últimes setmanes s'han dut a terme diversos registres en habitatges i parcel·les del municipi. Però no han trobat cap indici que pogués implicar aquestes persones amb la mort de la noia.

El cas d'Esther López deixa moltes incògnites. De mica en mica, es van coneixent nous detalls, però després de gairebé un mes des de la seva localització no hi ha hagut detencions ni grans avenços.